Tudor Chirilă, despre avort: O parte oribilă a societății noastre. Ce facem cu fetele minore care rămân însărcinate, cu cei abuzați?

tudor chirila - Foto: Instagram Tudor Chirila
Tudor Chirilă a vorbit despre un eveniment extrem de sensibil al familiei sale, dar și despre avort.

Tudor Chirilă nu are nevoie de prea multe prezentări. Este un actor celebru și un cântăreț iubit de publicul larg. Cu toate acestea, deși viața lui artistică este mereu în lumina reflectoarelor, în ceea ce privește viața personală, nu se știu prea multe detalii.

Ei bine, Tudor Chirilă a fost invitat la interviurile Spectacola, unde a vorbit despre unul dintre momentele extrem de sensibile prin care a trecut familia sa, ce a avut loc chiar în vremea comunismului.

O întrebare a unui spectator, l-a deranjat mult pe Tudor Chirilă, care a vorbit acum despre momentul care l-a afectat.

"După spectacolul din Arad am avut o sesiune de întrebări și răspunsuri. A fost o doamnă care milita pentru pro life, era anti-avort. Și m-a întrebat ce părere am eu despre asta și dacă am vorbit vreodată cu o femeie care a făcut avort și dacă știu ce înseamnă trauma unui avort. Și i-am spus că da, am vorbit cu mama.

Și a întrebat: Dar cu altcineva ați mai vorbit? Știam foarte bine ce e avortul, pentru că mama a pierdut o sarcină în vremea comunismului și cum femeile mergeau pe ascuns să facă întrerupere de sarcină, nu conta din ce motiv. De multe ori ajungeai pe la o moașă în orașul în care locuiai, erau niște tactici traumatizante, periculoase, lipsite de igienă, era oribil. A fost o parte oribilă a societății noastre. Lumea nici nu vorbește despre asta", a declarat Tudor Chirila, pentru Spectacola.

Concediu menstrual și absorbante gratuite pentru femeile din România. Ana Măiță: Câteva zile de concediu plătit. Atât de logic și simplu

"Ce facem cu fetele minore care rămân însărcinate. Ce facem cu cei 47.000 de copiii care sunt în grija statului român?"

Mai mult, artistul este cu atât mai contrariat cu cât în România există zeci de mii de copiii părăsiți de familiile lor, ajunși astfel în grija statului român. Chiar dacă este de acord cu faptul că orice făt are dreptul la viață, artistul consideră, de asemenea, că viitorul acestora este mult mai important, pentru că exemplul primit în familie îi va determina și pe ei, la rândul lor, să recurgă la aceleași fapte.

"Tot femeia asta m-a întrebat dacă am vorbit și cu alte femei. Înțeleg că asta este o crimă și am întrebat-o unde vrea să ajungă. De fapt, ea susținea faptul că orice copil are dreptul la viață, nu am contrazis asta, am întrebat-o doar ce facem cu fetele minore care rămân însărcinate, care nu știu ce să facă cu copiii, care aruncă copiii în tomberoane, ce facem cu copiii care cresc în centre de plasament social și sunt abuzați?

Ce facem cu cei 47.000 de copiii care sunt în grija statului român? Ce facem cu atâtea destine distruse, care distrug alte destine la rândul lor, pentru că un copil crescut fără dragoste, fără educație ajunge de foarte multe ori să distrugă și el viețile altora. Perpetuăm un lanț de distrugere și i-am zis că discuția nu mai are rost să continue", a mai spus el.

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel