Trucuri ca să slăbești sănătos. Cori Grămescu: alege să mănânci ce cunoști

Mâncare FOTO: pexels.com
Nutriționistul Cori Grămescu recomandă câteva trucuri ca să slăbim sănătos.

Un plan pentru slăbit, schimbarea stilului de viață, modificarea dietei și mișcare sunt soluții pentru a slăbi sănătos.

”Să pierzi în greutate pare să nu mai fie o prea mare filosofie. Schimbi stilul de viață de la A la Z, mănânci altfel și faci sport și totul e bine. Acest bine însă te poate păcăli pentru că, stimulat de promisiunea rezultatelor ce au să vină și motivat să devii un alt om, uiți să iei în vedere un aspect cu mult mai important, că vrei o schimbare pe termen lung.Asta înseamnă că ceea ce vei face că să pierzi kilograme trebuie să fie o practică pe care s-o poți menține, pe scurt, trebuie să devină obișnuință, acel set de obiceiuri bune și potrivite ție cu care să te poți însoți la drum lung cu zâmbetul pe buze fără senzația că te duci la tăiere”, notează nutriționistul Cori Grămescu pe rețelele sociale.

Pentur a slăbi sănătos, aceasta recomandă să avem grijă la porții, să citim etichetele și să avem grijă ce mâncăm.

”Ai grijă la porții. Cu siguranță că atunci când vrei să pierzi în greutate trebuie să existe un deficit caloric. Dar, apoi, chiar dacă ai făcut trecerea spre alimente mai hrănitoare, nu înseamnă că ai liber să consumi din ele cât vrei. Și ele îngrașă dacă le mănânci în exces. Când ești într-un proces de slăbire trebuie să știi ce și cât mănânci. Dar practica asta nu trebuie să fie permanentă că te-ar înnebuni.

Dacă vrei totuși să știi cât consumi zilnic pentru că n-ai încă ochiul format s-o faci la liber, telefoanele (...) 

Citește etichetele și alege mâncarea hrănitoare - Treaba asta cu etichetele e de repetat pentru că e una din cele mai simple forme de-a mânca cu cap. Ideea de bază e că aproape orice produs conține zahăr, e sau nu nevoie de el, vă fi în alimente. Apoi, dacă un produs conține chestii de care n-ai auzit în viața ta (nu trebuie să fii chimist pentru asta), mai bine-l lași deoparte.

Alege să mănânci ce recunoști: legume, fructe, cărnuri simple, de preferat din surse sigure și naturale, dacă le ai, adică de pe la țară, de la bunici”, aduagă Cori Grămescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel