Trucuri ca să mențineți fructele și legumele proaspete mai mult timp

Sunt câteva trucuri simple care vă vor ajuta să păstrați mai mult timp fructele și legumele proaspete.

Iată trucurile:

* lămâi: evitați să o tăiați în jumătate. Dacă aveți nevoie doar de câiva stropi, înțepați o lămâie întreagă cu o furculiță sau o frigăruie în loc să o tăiați în jumătate. În acest fel, puteți stoarce cât aveți nevoie fără a usca întreaga lămâie.

* cartofi: ar fi bine să îi depozitați cu mere; aceste fructe produc gaz etilenic care împiedică cartofii să încolțească.

* mere: înmuiați feliile în apă sărată, rece pentru a preveni oxidarea (dar nu mai mult de ½ linguriță de sare pe litru de apă). După cinci minute, uscați și păstrați feliile în frigider într-o pungă de plastic etanșă. 

* țelină: înfășurați-o în folie de aluminiu. Se conservă mult mai bine decât într-o pungă de plastic.

* banane: înfășurați tulpinile cu folie de plastic; separarea fiecărei banane de ciorchine și înfășurarea fiecărei tulpini individuale în folie de plastic poate opri răspândirea gazului; dacă vi se par prea coapte, curățați-le și păstrați-le în congelator pentru smoothie-uri.

* roșii: păstrați-le afară din frigider și cu tulpina în jos; roșiilor nu le place frigul; dacă le depozitați în frigider, își vor pierde aroma și textura ideală, arată rd.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel