Trucul cu miere: rețeta secretă care estompează ridurile, elimină iritațiile și imperfecțiunile pielii

Trucul cu miere: rețeta secretă care estompează ridurile. Foto: Freepick @graystudiopro1
Trucul cu miere te va ajuta să ai o față luminoasă și curată. În plus, ridurile vor fi estompate, iar imperfecțiunile pielii vor fi eliminate.

Vârsta, poluarea și razele ultraviolete se numără printre factorii responsabili pentru îmbătrânirea prematură a pielii, dar și pentru apariția imperfecțiunilor pe față.

În lipsa îngrijirii, pielea își pierde elasticitatea și apar ridurile. Pentru a reda strălucirea și tinerețea tenului, fără a cheltui un pumn de bani, poți folosi trucul cu miere.

Mai exact, ai nevoie de două ingrediente naturale, ușor disponibile. Descoperă cum să elimini ridurile și să scapi de imperfecțiuni și iritații, datorită acestei măști naturale.

Trei ingrediente din bucătărie care îți lasă pielea curată și strălucitoare: trebuie doar să le amesteci

Pentru a rămâne tânără și sănătoasă, pielea trebuie răsfățată în mod regulat. Pentru aceasta, nu este nevoie să cumperi produse cosmetice scumpe. Unele ingrediente care se găsesc cu ușurință în bucătărie te pot ajuta să păstrezi un ten radiant și neted.

Cum să elimini ridurile și să scapi de iritații și pete?

Pentru a reda strălucirea și tinerețea pielii, ai nevoie de două ingrediente naturale, precum mierea și sarea. Pentru a pregăti o mască anti-îmbătrânire, amestecă o linguriță de sare de mare cu patru lingurițe de miere.

Este indicat să macini sarea înainte de a o folosi. Aplică  masca pe față, evitând zona ochilor și lasă să acționeze 15 minute. Apoi înmoaie o cârpă în apă călduță, stoarce-o ușor și întinde-o pe față pentru câteva secunde. Folosind degetele, masează pielea cu mișcări circulare, apoi clătește fața.

Alimentele antirid care te întineresc cu 5 - 10 ani

Reține că măștile de față trebuie aplicate pe pielea curată, curățată anterior. Pentru aceasta, poți face o baie de aburi. Acest ritual de frumusețe este potrivit pentru toate tipurile de piele, deoarece deschide porii, pentru a desfunda murdăria și excesul de sebum.

Pe lângă aceasta, baia de aburi stimulează circulația sângelui și astfel ajută la redobândirea unui ten strălucitor. De asemenea, previne pete prin remedierea glandelor sebacee înfundate.

Cum acționează sarea și mierea pe ten?

Datorită conținutului său de minerale precum calciu, potasiu și magneziu, sarea reduce inflamația pielii și calmează iritațiile. De asemenea, sarea este un exfoliant natural eficient pentru eliminarea celulelor moarte, catifelarea pielii și menținerea ei hidratată, datorită mineralelor pe care le conține.

În plus, sarea are o acțiune antimicrobiană, care ajută la eliminarea excesului de sebum și la prevenirea apariției petelor și a acneei.

La rândul său, mierea are proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene, care elimină excesul de sebum și echilibrează flora bacteriană a pielii, precum și lupă împotriva acneei.  De asemenea, mierea calmează afecțiunile pielii, cum ar fi eczema sau psoriazisul.

Exerciții pentru topit grăsimea de pe față. Cum te ajută săritul cu coarda

Bogată în antioxidanți, mierea este un agent natural anti-îmbătrânire. Permite, de fapt, să protejeze pielea  de daunele provocate de radicalii liberi,  responsabili de îmbătrânirea prematură a pielii. În plus, mierea este un agent umectant care ajută la menținerea hidratării pielii. Prin urmare, mierea este eficientă în reducerea aspectului ridurilor.

Iată cum, folosind trucul cu miere, vei reduce semnele îmbătrânirii și diminua imperfecțiunile feței. Drept rezultat, vei avea o piele tânără și strălucitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel