Trei semne de avertizare care indică o deficiență de vitamine. Consecințele, grave. Poate duce la diabet, insuficiență cardiacă sau cancer

vitamine - FOTO: Freepik@wirestock
Aceste trei semne de avertizare pot indica o deficiență de vitamine cheie. Cazurile severe de această deficiență ar putea crește riscul pentru probleme grave de sănătate, inclusiv diabet, insuficiență cardiacă și chiar cancer de stomac.

Corpurile noastre se bazează pe un număr de vitamine și minerale pentru a funcționa la capacitate maximă. Deși majoritatea necesarului ar trebui să îl putem obține printr-o alimentație sănătoasă și echilibrată, acest lucru nu este întotdeauna posibil.

Dacă cineva nu poate consuma suficient din alimentele potrivite sau corpul lor nu absoarbe corect aceste nutrienți, poate duce la deficiențe. În timp, aceste deficiențe pot rezulta în simptome frustrante și uneori dureroase sau chiar debilitante.

Cea mai riscantă deficiență de vitamine

Prin urmare, este esențial să fii atent la orice semn de avertizare al unei deficiențe. Scăderea nivelului de vitamina B12 este una dintre aceste deficiențe care poate fi periculoasă dacă este ignorată.

Vitamina B12 este un nutrient esențial găsit în multe produse de origine animală, cum ar fi carne, brânză și ouă. Este necesară corpului uman pentru a ajuta la crearea celulelor roșii din sânge sănătoase.

Fără celule roșii funcționale, nu este posibil ca oxigenul să fie transportat în corp. Acest lucru poate cauza o gamă largă de probleme de sănătate, potrivit NHS.

Vezi și: Fructul uscat care protejează sănătatea osoasă. Câte trebuie să mănânci pe zi conform unui studiu recent

Simptomele deficienței de Vitamina B12

Din fericire, o deficiență de B12 este de obicei ușor de tratat. Dar până când identifici simptomele și cauți ajutor, acestea pot face viața de zi cu zi extrem de dificilă și, în cazuri severe, a fost asociată cu insuficiență cardiacă, diabet, artrită și chiar cancer. Conform NHS, trei semne ale unei deficiențe de B12 pot deveni aparente la masa de cină.

Acestea sunt:

- Pierderea apetitului

- O limbă dureroasă sau ulcere în gură

- Aceste ulcere bucale pot apărea pe gingii sau pe limbă.

Vezi și: De ce ne mișcăm mai încet odată cu înaintarea în vârsta. Conexiunea dintre mișcarea lentă și bolile neurologice

Deficiența de Vitamina B12, complicații

Vitamine - FOTO: Freepik

NHS  avertizează că "deși multe dintre simptome se îmbunătățesc cu tratament, unele probleme cauzate de această condiție pot fi ireversibile dacă sunt lăsate netratate.

Cu cât afecțiunea rămâne netratată mai mult timp, cu atât este mai mare șansa de daune permanente".

Vezi și: Simptomele deficitului de vitamina B: de la oboseală la anemie. Cum să îți asiguri aportul zilnic necesar prin alimentație

Alte simptome potențiale ale unei deficiențe de B12 includ:

- Respirație rapidă sau dificultăți de respirație

- Dureri de cap

- Palpitații

- Probleme cu vederea

- Slăbiciune sau oboseală

- Diaree

- Probleme cu memoria, înțelegerea și judecata (schimbări cognitive)

- Amorțeală

- Slăbiciune musculară

- Probleme psihologice, care pot varia de la depresie ușoară sau anxietate, la confuzie și demență

- Probleme cu echilibrul și coordonarea

- Senzație de ace și înțepături

- Incontinență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel