Trei remedii casnice pentru buze hiperpigmentate: ieftin și la îndemâna oricui

Buze
Aveți de-a face cu problema hiperpigmentării buzelor? Iată 3 remedii naturale de casă pentru a vă trata buzele care au căpătat o culoare întunecată.

Este foarte obișnuit să dezvoltăm o culoare întunecată a buzelor în timp. O serie de factori medicali și de stil de viață pot fi învinuiți pentru această colorare a buzelor. Chiar și utilizarea frecventă a rujurilor și a altor produse cosmetice poate contribui la acest proces. Fumatul, deshidratarea, expunerea la soare, obiceiul de a mușca buzele și cofeina sunt câteva dintre numeroasele motive pentru care buzele pot deveni hiperpigmentate. Dar această stare inofensivă nu este permanentă. Iată teri remedii casnice pentru a recăpăta culoarea buzelor:

Gel de aloe vera

Anumite componente din gelul natural de aloe vera inhibă producția de melanină care este responsabilă de hiperpigmentare. Scoateți gelul interior din aloe și aplicați-l ca o mască de buze sau amestecați-l cu puțină pulbere de curcuma, care este, de asemenea, un inhibitor al melaninei. Frecați pasta pe buze cu vârfurile degetelor umede. Clătiți după 10 până la 15 minute și hidratați buzele cu un balsam hidratant.

Rodie

Extractul de rodie are potențialul de a ușura hiperpigmentarea pielii. Luați aproximativ 1 lingură de semințe de rodie și cremă de lapte proaspătă și amestecați-le într-o pastă groasă, cu apă de trandafiri. Aplicați masca pe buze și lăsați să acționeze aproximativ 5 minute, după care puteți clăti. Crema proaspătă acționează ca un agent hidratant și vă ajută să oferiți buzelor o strălucire moale ca de bebeluși.

Migdale

Vitamina E prezentă în migdale face din acestea un remediu excelent pentru buzele hiperpigmentate. Amestecați pudra de migdale cu crema de lapte și aplicați pasta pe buze timp de 3-5 minute. De asemenea, utilizați zilnic ulei de migdale pentru a hidrata pielea extra delicată de pe buze. Proprietățile antibacteriene și antiinflamatoare prezente în migdale vă hrănesc buzele și le fac mai moi.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel