Trei reguli pentru sănătatea inimii. Diana Mihalcea: Ne obligă. Este o utopie

inimii - FOTO: Freepik@specialday_studio
EXCLUSIV
Asta trebuie să facem pentru a ne menține sănătatea inimii. Sunt doar trei pași simpli de urmat, a explicat dr. Diana Mihalcea.

Pentru menținerea sănătății inimii, este important să urmăm un stil de viață sănătos și să adoptăm obiceiuri care să sprijine funcționarea optimă a acestui organ vital. În lupta noastră pentru un stil de viață sănătos, ne confruntăm cu provocări și constrângeri ale unei societăți moderne în care viteza și comoditatea par a fi priorități de necontestat. Cu toate acestea, experții în sănătate subliniază importanța adoptării unui mod de viață care promovează bunăstarea fizică și mentală.

Trei reguli pentru sănătatea inimii

Dr. Diana Mihalcea, medic primar cardiolog, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL ce trebuie să facem pentru sănătatea inimii. Orientându-ne către obiceiuri mai sănătoase, putem face pași mici, dar importanți, pentru a ne îmbunătăți starea de sănătate. Un prim aspect esențial îl reprezintă activitatea fizică regulată

"Stilul de viață sănătos este utopic. Trăim într-o societate care ne obligă să mergem către lucruri mai puțin plăcute. Noi trebuie să tindem către un stil de viață cât mai bun. Trebuie să mergem pe jos. Nu trebuie să mergem la sală, ci să mergem pe jos fiecare cât putem",  a explicat dr. Diana Mihalcea, medic cardiolog pentru DC MEDICAL.

Vezi și: Cea mai mare greșeală pe care o faci când iei medicamente. Tudor Ciuhodaru. Pot duce la complicații. Te trezești cu alte lucruri

Orele de somn, esențiale

Somnul adecvat reprezintă un alt aspect crucial pentru menținerea sănătății noastre. Respectarea orelor regulate de odihnă nu doar că ne reîncarcă bateriile, dar contribuie și la sănătatea inimii, oferindu-i acesteia o perioadă de relaxare și regenerare esențială.

"Trebuie să respectăm orele de somn. Atunci când dormim și inima se odihnește și o lăsăm și pe ea la relanti. Trebuie să avem grijă la ce mâncăm, fructe și legume crude, cât mai puțin procesat, să mâncăm proteine de calitate, adică ouă și carne. Să ne ferim de grăsimile saturate",  a mai explicat dr. Diana Mihalcea.

Vezi și: Greșeala care te îngrașă. Dr. Doru Negru: Ne săpăm groapa cu dinții. Sunt o mulțime de lucruri rele

Sănătatea inimii - FOTO: Freepik@vector_corp

Peștele, alimentul benefic pentru inimă

Nutriția echilibrată este, de asemenea, un pilon fundamental al unui stil de viață sănătos. Optând pentru alimente proaspete și neprocesate, precum fructele și legumele crude, precum și proteinele de calitate, cum ar fi ouăle și carnea, ne asigurăm organismului nutrienții esențiali pentru funcționarea optimă.

De asemenea, limitarea consumului de grăsimi saturate și integrarea peștelui în dietă de două-trei ori pe săptămână contribuie la menținerea sănătății cardiovasculare.

"Trebuie să mâncăm de două-trei ori pe săptămână pește. Nu sunt lucruri imposibil de făcut. Nu putem garanta că oamenii care respectă asta nu pot dezvolta anumite patologii cardivasculare, dar întârzie apariția acestor boli",  a mai explicat dr. Diana Mihalcea, medic cardiolog pentru DC MEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel