Trei orașe, incidență zero la infectări, în 24 de ore: cum se explică

COVID-19, infecție
Trei orașe din țară au ajuns la incidență zero la numărul de infectări cu noul coronavirus, de la 3 la mie, în numai 24 de ore. 

Trei orașe din județul Iași au ajuns la incidență zero la numărul de infectări cu noul coronavirus, de la o zi la alta. Unul din ele, Hârlău, a trecut în numai 24 de ore de la o incidență de aproape 3 la mia de locuitori, la zero. Aici, cei 40 de oameni care erau infectați, au fost declarați vindecați, astfel, localitatea a trecut brusc de la riscul de a intra în scenariul roșu la scenariul verde, potrivit realitatea.net.
Localitatea are mai puțin de 11.000 de locuitori. Numărul celor confirmați cu noul virus este mai mare, însă atunci când se calculează însă incidența de infectare, din calcul sunt scoase focarele, potrivit autorităților. 
În localitatea Hârlău sunt mai multe centre medicale unde s-au înregistrat focare. Unul din ele este la Centrul de reabilitare și recuperare neuropsihică, unde 137 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 97 sunt angajați, iar 40 sunt pacienți.
Vineri, 6 noiembrie, in județul Iași au fost raportate 307 cazuri noi de coronavirus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel