Trei leoparzi ai zăpezilor au murit în urma infecției COVID-19 la o grădină zoologică

Coronavirus   Foto: Pixabay
COVID-19 pare că poate afecta și animalele destul de serios. Așa se face că teri leoparzi ai zăpezilor dintr-o grădină zoologică au murit în urma infecției. 

Trei leoparzi ai zăpezilor au murit săptămâna aceasta în urma infectării cu COVID-19 la o grădină zoologică pentru copii din statul american Nebraska. Exemplarele, pe nume Ranney, Everest şi Makalu, de la Grădina zoologică pentru copii Lincoln, au fost infectate cu coronavirus în octombrie, arată surse citate de Agerpres.

''Pierderea este cu adevărat dureroasă şi suferim cu toţii'', a scris vineri grădina zoologică într-un mesaj pe Facebook.

Reprezentanții grădinii zoologice au spus că nu ştiu care este modalitatea prin care leoparzii au contractat virusul, a relatat USA Today. Veterinarii i-au tratat cu steroizi şi antibiotice, însă fără succes.

Doi tigri de Sumatra, Axl şi Kumar, au contractat de asemenea virusul, dar s-au vindecat. Grădina zoologică a rămas deschisă publicului în tot acest timp.

Mai mulţi leoparzi de zăpadă au fost depistaţi pozitiv pentru COVID-19 de la debutul pandemiei. Multe grădini zoologice au vaccinat contra COVID-19 un procent important din efectivul lor de animale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel