Trei cadre medicale de la SJU Sfântu Gheorghe au demisionat; un medic avea 70 de ani

Medic
Trei cadre medicale de la SJU Sfântu Gheorghe au demisionat. Unul dintre ei este medic, în vârstă de 70 de ani, iar conducerea unității a considerat că este mai bine să nu se expună.

Trei cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe, dintre care un medic, au demisionat, a informat conducerea instituţiei ctată de agerpres.ro. Directorul medical al SJU, Roşu Mátyás, a menţionat într-o conferinţă de presă online că, având în vedere situaţia epidemiologică, nu se mai aprobă niciun concediu pentru angajaţii din subordine, fiind nevoie de întreg efectivul medical.
Acesta a precizat că medicul care şi-a dat demisia este în vârstă şi se încadrează în categoriile cu risc ridicat.
„Concedii, în principiu, nu se mai aprobă. Avem trei persoane din cadrul personalului medical care şi-au depus demisia. Unul este medic şi, de comun acord, ne-am înţeles că e bine şi pentru el să nu se expună. Are 70 de ani şi alte comorbidităţi, deci este o persoană care se încadrează în categoriile cu risc, iar în acest sens nu considerăm că este o laşitate din partea lui. Este justificat”, a declarat Roşu Mátyás.
Managerul spitalului, Andras Nagy Robert, a adăugat că, deşi a demisionat, medicul s-a oferit să ajute în continuare echipa, de la distanţă, dacă va fi nevoie de experienţa sa profesională.
În acest sens, tocmai pentru a facilita în această perioadă comunicarea între cadrele medicale de diferite specialităţi, conducerea spitalului a instalat aplicaţii video pe calculatoare, astfel putând fi acordate sfaturi şi consultaţii medicale şi de la distanţă.
„E o boală atât de nouă, nu ştim cum se comportă, fiecare caz e o noutate pentru medici şi asistenţi. Trebuie să ne adaptăm şi să lucrăm cu fiecare caz în parte, să îl tratăm ca o noutate. (...) Tot personalul va fi implicat până la o anumită limită în tratarea cazurilor de COVID”, a declarat Andras Nagy Robert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel