Traumatisme suferite la munte: salvamontiștii au intervenit în două cazuri, în doar câteva ore

Salvamont, intervenție în cazul unor accidentări
Două persoane au avut nevoie de intervenția salvamontiștilor, după ce au suferit traumatisme în urma unor accidentări în zone greu accesibile din Maramureș.

Două persoane au avut nevoie de intervenția salvamontiștilor azi, în doar câteva ore. Cele două persoane au suferit accidentări în zone greu accesibile, în Maramureș.
Primul apel venit prin 112 a anunțat că o persoană în vârstă, aflată în zona Valea Ghemii, în localitatea Vișeu de Jos, a suferit un accident soldat cu un traumatism cranian. La momentul ajungerii la fața locului, echipa de prin răspuns a Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș a făcut joncțiunea cu echipajul Serviciului Județean de Ambulanță Maramureș, acordând primul ajutor persoanei care se afla în stare de inconștiență. După stabilizarea victimei, salvatorii montani au transportat victima cu targa UT2000 și cu mașina până la ambulanță. 
În timp ce o parte a salvamontiștilor maramureșeni se aflau la Vișeu de Jos, un alt apel la 112 a anunțat că o persoană de sex masculin, în vârstă de 38 de ani, aflată în zona localității Budești, spre Mănăstire, a suferit o criză de epilepsie, în timp ce se afla la câmp. În urma joncțiunii cu echipajul Serviciului Județean de Ambulanță Maramureș, echipa de prim răspuns de la Cavnic a ajuns la fața locului, ajutând la stabilizarea persoanei și la transportul acesteia până la ambulanță. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel