Transplantul de celule stem hematopoietice, bani pentru teste

Histamina
Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică un ordin de modificare și extindere a unor programe naționale de sănătate. Printre acestea se numără și programul de transplant de celule stem hematopoietice, pentru care Ministerul Sănătății va aloca bani pentru kiturile de testare a donatorilor, dar va și includere unui nou centru unde se vor putea face teste donatorilor.

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică, până în 10 octombrie, un proiect de modificare și completare a Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate publică pentru anii 2017 şi 2018, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 377/2017.
Primul punct al acestui ordin vorbește despre modificarea bugetului alocat pe 2018 programelor curative, astfel încât să poate fi adăugate unora dintre ele mai multe subcapitole care presupun și cheltuieli în plus.

Bani pentru transplantul de celule stem hematopoietice

La programul național de transplant celule stem hematopietice, Ministerul Sănătății va aloca bani pentru kiturile de recoltare a probelor de la donatori. Ordinul prevede „includerea în cadrul Subprogramului de transplant de celule stem hematopoietice de la donatori neînrudiţi a cheltuielilor aferente achiziționării kiturilor de recoltare probe prin raclaj bucal de la donatorii de CSH la înscrierea în RNDVCSH, precum și extinderea listei unităților sanitare în cadrul cărora se realizează activitatea de recrutare de donator de celule stem hematopoietice prin includerea Centrul de Transfuzie Sanguină Sălaj".

Ordinul poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel