Transplant. Un bărbat de 62 de ani, din Brașov, a salvat viețile a trei oameni

Operație de transplant
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov a avut loc prima prelevare de organe şi ţesuturi din acest an de la un pacient de 62 de ani, aflat în moarte cerebrală.

Transplant, Brașov. Familia unui bărbat de 62 de ani, în moarte cerebrală, din județul Brașov, a fost de acord să doneze organele acestuia salvând astfel viața mai multor oameni. 

”Încă 3 oameni primesc şansa la viaţă prin transplant de ficat şi rinichi, iar şi mai mulţi vor avea o viaţă mai bună prin transplant de ţesuturi osteotendinoase şi de cornee. (...) Generozitatea familiei pacientului şi efortul colectiv al echipei de coordonare a spitalului din Braşov, formată din Dr. Simona Gălbineanu – kdp şi Dr. Dragoş Grusea – coordonator transplant au pus în mişcare "lanţul vieţii". Imediat, echipe întregi de medici, asistenţi, personal auxiliar, ambulanţe au fost mobilizate de acelaşi scop: salvarea oamenilor a căror unică şansă este transplantul.

Echipa de prelevare a Institutului Clinic Fundeni (Dr. Genady Vatachki, Dr. Gheorghe Potlog, as. Rodica Dinu) a adus speranţă unui pacient de 47 de ani, aflat pe lista de aşteptare pentru un transplant de ficat. Intervenţia salvatoare a fost realizată cu succes de echipa de profesionişti dedicaţi a Institutului Clinic Fundeni (Dr. Doina Hrehoreţ, Dr. Luminiţa Stoica, Dr. Alexandru Ristea), cu sprijinul indispensabil al echipei ATI (Prof. Dr. Dana Tomescu, Dr. Mihai Popescu, Dr. Ana Grigoraş).

Rinichii au fost prelevaţi de echipa chirurgicală de suport a spitalului din Braşov (Dr. Marius Neculoiu, Dr. Vlad Marcu, Dr. Ovidiu Moldovan) şi au fost transplantaţi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca . Aici, echipa formată din Dr. Florin Elec, Dr. Dan Enache și Dr. Dan Pop au încheiat cu succes operațiile: doi pacienţi, unul de 59 ani - aflat de 6 ani în dializă - şi altul 64 de ani - aflat de11 ani în dializă - au primit şansa la o nouă viaţă.

Echipa Spitalului Clinic Colentina (Dr. Andrei Nica, Dr. Ionuţ Teodoriu, Dr. Manuel Sava, Dr. Dan Bucur) a prelevat ţesuturile osteotendinoase, care vor reda bucuria de a trăi pentru foarte mulţi pacienţi în suferinţă. Corneea a fost prelevată de medicii braşoveni (Dr.Laura David, Dr. Corina Pintiliuc, Dr. Tamara Balanescu) şi va reda vederea pentru alţi doi pacienţi aflaţi pe lista de aşteptare a Spitalului Militar Bucureşti”, potrivit postării Agenției Naționale de Transplant de pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel