Transplant: trei români, o nouă șansă la viață datorită unei familii din Bulgaria

Operație de transplant
Trei români au fost salvați printr-un transplant datorită generozității unei familii din Bulgaria, care și-a pierdut o rudă.

O familie din Bulgaria, care și-a pierdut o rudă, a donat organele acestuia - ficat, rinichi - , iar trei români au primit o a doua șansă la viață.

”Alţi trei români au fost astfel salvaţi prin transplant datorită acordului de colaborare dintre Agenția Națională de Transplant şi Agenția Executivă de Supervizare Medicală a Republicii Bulgaria, gestului plin de umanitate al familiei unei donatoare aflată în moarte cerebrală la St.Marina University Hospital Varna - Bulgaria, precum şi eforturilor susţinute ale echipelor medicale din cele două ţări.

Cu sprijinul colegilor de la St.Marina University Hospital Varna, intervenţiile chirurgicale de prelevare au fost realizate de echipele Institutul Clinic Fundeni, formate din Dr. Guenadiy Vatachki şi Dr. Diana Bogatu pentru ficat şi Dr. Andrei Andresanu şi Dr. Vlad Dragoi pentru rinichi. Împreună, toţi aceşti profesionişti au format o echipă care a făcut ca lungul lanţ de la donator la primitor să fie realizat cu succes”, se arată într-o postare a Agenției Naționale de Transplant (ANT) de pe Facebook.

Potrivit sursei citate, la Centrul de Transplant Hepatic al I.C. Fundeni, coordonat de Prof. Dr. Irinel Popescu, o tânără pacientă de 32 ani a primit ficatul donat de familia bulgară. Intervenția a fost realizată de echipa de chirurgi condusă de prof. dr. Vlad Braşoveanu, alături de echipa ATI, dr. Mihai Popescu, dr. Mihai Simionescu sub coordonarea prof. dr. Dana Tomescu.

”În acelaşi timp, în cadrul Centrului de Transplant Renal al I.C. Fundeni, alţi doi pacienţi, o femeie de 53 de ani și un bărbat de 48 de ani, au primit şansa mult aşteptată pentru un transplant de rinichi, intervenţiile salvatoare fiind realizate de echipa de transplant condusă Dr. Costin Gîngu.

Efortul şi profesionalismul echipei laboratorului de imunologie al I.C. Fundeni, condus de Prof. Dr. Ileana Constantinescu, au contribuit din plin la succesul acestor intervenţii de transplant.Mulţumim tuturor echipelor medicale implicate care, cu multă dedicarea și efort, reuşesc să dăruiască o nouă viață pacienţilor a căror unică şansă este transplantul. Mulţumim Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov - Sabif pentru implicarea şi sprijinul oferit în efectuarea în condiţii rapide şi de siguranţă a acestei misiuni salvatoare de vieţi. #Transplantul înseamnă VIAŢĂ!”, mai arată reprezentanții ANT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel