Transplant, propunere: serverele și softul Agenției, în custodia STS

Sorina Pintea, ministrul Sănătății
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, este de părere că STS ar trebui să gestioneze serverele și softul Agenției Naționale a Transplantului.

Serverele și softul Registrului Național de Transplant ar trebui să fie în custodia STS, aceasta este propunerea ministrului sănătății, Sorina Pintea. Ea a declarat miercuri că a făcut această propunere Consiliului Ştiinţific al Agenţiei Naţionale de Transplant, potrivit agerpres.ro.

"Am propus şi Consiliul Ştiinţific a aprobat ca gestionarea Registrului Naţional de Transplant - serverele şi softul să fie în custodia STS ca să nu mai existe nicio discuţie vizavi de SRL-urile care gestionează aceste lucruri", a spus ministrul, într-o conferinţă de presă.

Ea a afirmat că nu vede motivul pentru care o persoană din ANT să poată accesa oricând registrele regionale.
"Nici eu nu văd motivul pentru care o persoană din Agenţie să poată accesa oricând registrele regionale, nu văd. (...)Pe de altă parte, aceste registre regionale sunt gestionate de acel coordonator, iar pacientul are o parolă şi poate să intre oricând să vadă care este statusul dosarului său.

Dar publicarea criteriilor de alocare pe site pentru mine este esenţială. Criteriul urgenţei primează. Aceste criterii de alocare în ceea ce priveşte registrul eu am optat să fie preluat de STS, vom avea o discuţie în acest sens", a susţinut reprezentantul MS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel