TRAMAZOLINUM - prospect

Spray nazal   Foto: Pixabay
TRAMAZOLINUM - prospect. Acțiune: Decongestionant al mucoasei nazale; vasoconstrictor alfasimpatomimetic.

TRAMAZOLINUM - prospect

Denumire comercială: MUCONASAL

Forma: spray nazal

Indicații: inflamaţii ale mucoasei nazale (congestie nazală) asociate cu răceală comună şi rinită alergică. Facilitarea drenajului secreţiilor în sinuzite şi otite medii (ocluzia trompei lui Eustachio).

Contraindicații: Copii < 6 ani. Rinită uscată. Hipersensibilitate.

Atenție: Produsul poate produce ameţeli (atenţie în cazul şoferilor sau activităţilor de precizie). Utilizarea prelungită poate duce la inflamaţie cronică prin tahifilaxie şi la atrofia mucoasei nazale. Asocierea cu IMAO - inhibitori de monoaminooxidază - sau antidepresive triciclice poate determina hipertensiune. Atenţie la pacienţii cu glaucom cu unghi închis. Se va evita contactul cu ochii. Precauţie în sarcină şi alăptare.

Reacții adverse: Edem al mucoasei (hiperemie reactivă), senzaţie de arsură nazală la pacienţii sensibili. Rar cazuri severe de greaţă, vărsături, ameţeli, cefalee, secreţii nazale, tulburări ale gustului. Este posibil să apară efecte cardiovasculare (palpitaţii, modificări ale frecvenţei cardiace sau hipertensiune).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel