TRAMADOLUM + PARACETAMOLUM - prospect

Foto: Pixabay
TRAMADOLUM + PARACETAMOLUM - prospect. Acțiune: Tramadol: analgezic opioid. Paracetamol: analgezic-antipiretic.

TRAMADOLUM + PARACETAMOLUM - prospect

Denumire comercială: DORETA, PALGOTAL, TRAMADOL/PARACETAMOL, TRAUMOBOL, ZALDIAR 

Forma: comprimate filmate

Indicații: tratamentul durerii de intensitate moderată sau severă.

Contraindicații: Hipersensibilitate la tramadol sau paracetamol, sarcină şi alăptare, asocierea cu alcool, medicamente deprimante SNC (hipnotice, tranchilizante, alte analgezice cu acţiune centrală), administrarea în ultimele 2 săptămâni a antidepresivelor sau antiparkinsonienelor inhibitoare ale monoaminoxidazei, boli hepatice grave, boală epileptică, în cazul în care convulsiile nu sunt controlate terapeutic în mod adecvat.

Atenție: Trebuie evitată administrarea concomitentă a altor medicamente ce  conţin tramadol sau paracetamol. Se impune prudenţă mare în caz de: afectare hepatică, tulburări biliare, boli renale, insuficienţă respiratorie, presiune intracraniană crescută, administrarea analgezicelor buprenorfină, nalbufină sau pentazocină.

Reacții adverse: Mai frecvente: ameţeli, somnolenţă, greaţă, vărsături, tulburări digestive (constipaţie, accelerarea tranzitului intestinal, diaree, gastralgii), prurit, transpiraţii, uscăciunea gurii, durere de cap, tremor, confuzie, tulburări ale somnului, tulburări nervos centrale (anxietate, nervozitate, euforie).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel