Toxiinfecție de la dezinfecție și deratizare, la Timișoara: 3 copii internați, doi decedați

Pacient
EXCLUSIV
Doi copii și mama unui dintre ei au decedat, iar alți trei copii sunt internați în stare stabilă la Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu din Timișoara cu simptome de toxiinfecție, a declarat directorul medical al spitalului pentru DC Medical. De vină ar putea fi substanțe folosite la dezinsecție și deratizare. 

Doi copilași și mama unui dintre ei au decedat în weekend, la Timișoara, având simptome de toxiinfecție. În total, 9 persoane au fost transportate la spitalele din municipiu. 

„În acest moment avem trei copilași mici internați la Spitalul Luis Țurcanu din Timișoara. Au simptome de toxiinfecție, dar sunt în stare bună. Au mai fost doi copilași, cu o simptomatologie mult mai gravă, care au decedat, din păcate, sâmbătă. Acum încercăm să facem conexiunea între cazuri. Toți copilașii provin din același bloc, de lângă căminul studențesc. Atât vă pot spune deocamdată", a explicat, pentru DC Medical, dr Mihail Gafencu, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu din Timișoara.

Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, a declarat la Antena 3, că subprefectul de Timiș a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență.

„Sunt întrunite acolo toate autoritățile care au legătură cu această temă. ISU a trimis echipe de investigare care pot să constate dacă există substanțe toxice. Și din alte județe au fost trimise echipaje care să ajute la Timișoara. (...) Vrem să aflăm cum au ajuns cei doi copii și doamna care a decedat, unde au avut contacte și vom vedea cu ce rezultate vor veni colegii care investighează zona. Chestia cu dezinfecția sau deratizarea nu știu dacă s-a confirmat încă. Nu vrem să speculăm până nu avem concluzii clare, definitive. Trebuie luate măsurile necesare”, a declarat Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel