Toată țara, în ZONA VERDE sau galbenă: totuși, într-un județ a crescut iar numărul infectărilor

Pandemia COVID-19      Foto: Pixabay
Deși toată țara se află în zona galbenă sau verde, într-un județ a reînceput să crească numărul infectărilor.

Niciun județ nu se mai află în zona roșie, nouă județe fiind în zona galbenă, iar celelalte, inclusiv București, în zona verde.

Deși numărul de cazuri este în scădere în mai toată țara, există un singur județ în care s-a înregistrat creștere a ratei incidenței. Este vorba de Constanța, care a crescut de la 1,62, la 1,67.

Media națională a incidenței COVID-19 este de 1,63, în scădere față de ieri, când a fost de 1,69.

În București, incidența este 1,71.

Județele cu cea mai mare rată de infectare sunt acum Arad cu 2,96, Cluj cu 2,46 și Bihor, cu 2,44 cazuri la mia de locuitori.

La popul opus sunt Suceava, cu 0,51, Vaslui cu 0,65 și Gorj cu 0,66 cazuri la mia de locuitori.

Localitatea cu cea mai mare incidență este Ceru-Băcăinți din județul Alba, cu 29,79, însă trebuie avut în vedere că sunt înregistrate 7 cazuri, la o populație de 235 de locuitori. Urmează apoi localitatea Mehadica, din județul Caraș Severin, cu 13,64, cu 9 cazuri la o populație de 660 de oameni. Urmează Aluniș din Cluj, cu 12,59, cu 14 cazuri la o populație de 1112 locuitori.

Deși cifrele sunt în scădere, se așteaptă ca numărul infectărilor să crească din nou, după ce noua variantă a coronavirusului a ajuns deja în Europa și, posibil, în România. Trei persoane care au aterizat la București (două) și la Baia Mare (una) au fost testate pozitiv la întoarcerea din Africa de Sud, țara unde a fost identificată noua variantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel