Această metodă simplă ne ajută să...
Iată cum se prepară. Rețeta de tort Tiramisu fără coacere îi aparține jurnalistei Diana Bart.
“INGREDIENTE (12 porții):
• 4 cutii x 250 gr mascarpone
• 4 pachete x 400 gr pișcoturi
• 5 ouă
• 4 linguri zahăr brut
1 litru cafea
vanilie, rom, cognac
1 vf de sare
cacao pentru decor
1. Facem cafeaua, ca sa aibă timp să se răcească (8 lingurițe de cafea + 2 lingurițe de zahăr la 1 l apă).
2. Separăm albușurile de gălbenușuri.
3. Batem cu mixerul gălbenușurile cu 3 linguri de zahăr, până se dizolvă zahărul și se face o pastă albă.
4. Încorporăm mascarpone, tot cu mixerul, dar la o viteză mică.
5. Batem cu mixerul albușurile spumă, cu un vârf de sare.
6. Adăugăm ușor peste crema de gălbenuș și mascarpone.
7. Punem vanilia.
8. Ne apucăm de așezat în tava cu peretele detașabil. Punem pe margine pișcoturi, apoi le așezăm în interior, în sens perpendicular, pișcoturile înmuiate bine în cafeaua în care am pus rom și un pic de cognac. Formăm un strat de pișcot, unul de cremă, unul de pișcot…până la 3 straturi de pișcot și ultimul de cremă.
9. Cernem pe deasupra cacao și dăm apoi la frigider.
10. În 2 ore e gata de servit, dar și mai bun e după o noapte de stat la rece.”, a scris Diana Bart pe blogul ei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Trei factori de risc majori duc la...