Torsul PISICII și efectele terapeutice asupra omului

Torsul PISICII și efectele terapeutice asupra omului, FOTO Pexels @ Ihsan Aditywarman
Torsul pisicii are o multitudine de efecte terapeutice asupra omului, o spun atât cercetătorii, cât și iubitorii de feline.

Torsul pisicii are o multitudine de efecte terapeutice asupra omului, o spun atât cercetătorii, cât și iubitorii de feline. De altfel, dovezile științifice sugerează că torsul este benefic și pentru pisică și pentru proprietarul acesteia, căci torsul are legătura cu frecvența care este folosită în ”terapiile vibraționale”.

Aceasta întărește musculatura, tonifică și remodelează corpul, stimulează circulația și drenajul limfatic, revigorează organismul, accelerează metabolismul și crește densitatea osoasă și mobilitatea articulară. Teoretic, vibrațiile de frecvență joasă emise o pisică ce toarce pot ajuta o persoană să se vindece, notează TABU.

Torsul pisicii produce vibrații cu o intensitate de 20-40 de Hz, care au beneficii medicale pentru multe afecțiuni: reduce stresul, reduce simptomele dispneei (n.r. dificultăți de respirație), reduce presiunea sângelui, întărește oasele - frecvențele cele mai bune sunt între 25-50 Hz, reduce riscul de infarct cu 40%, are efect antiinflamator, vindecă rănile la nivelul mușchilor, tendoanelor și ligamentelor.

Alte studii au arătat faptul că, în familiile în care există pisici, bolile sunt mai rare, iar atunci când apar, se vindecă mai repede. De asemenea, în locuința unde există o pisică, atmosfera este mai calmă, iar relațiile dintre membrii familiei sunt mai armonioase.

Deținerea unui câine protejează împotriva apariției dizabilității la adulții în vârstă

Cercetătorii cred că deținerea unui câine protejează împotriva apariției dizabilității la adulții în vârstă. Îngrijirea zilnică a animalului de companie, compania sa și exercițiul fizic făcut cu un câine pot avea un rol important în îmbătrânirea cu succes.

„Plimbarea câinilor, fiind o activitate fizică de intensitate moderată, poate avea în special un efect protector major”, a arătat autorul principal al unui studiu, publicat de revista Plos, Yu Taniguchi, cercetător la Institutul Național pentru Studii de Mediu din Tsukuba.

Un al doilea studiu sugerează că deţinerea ca animal de companie a unui câine sau a unei pisici, mai ales pentru o perioadă de cinci ani, este asociată unei deteriorări cognitive mai lente în rândul persoanelor în vârstă. Studiul, care este încă preliminar, va fi prezentat la o reuniune anuală a Academiei Americane de Neurologie, care se va desfăşura în aprilie la Seattle, SUA. (Citește mai mult AICI)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

durerea de gat - FOTO: Freepik@Jeff JB
EXCLUSIV

Crossuri externe

pixel