Topiți puțină ciocolată neagră și aplicați-o pe față. Efectul uimitor pe care-l va da tenului

Topiți puțină ciocolata neagră și aplicați-o pe față. Foto: Freepick @ wayhomestudio
Topiți puțină ciocolata neagră și aplicați-o pe față, dacă doriți să aveți un ten luminos. Pe lângă faptul că este desert, ciocolata este minunată pentru ten.

Datorită proprietăților sale antioxidante, ciocolata neagră este un ingredient excepțional pentru frumusețea pielii. Descoperiți câteva măști de față pe bază de ciocolată. 

Când vă gândiți la un baton de ciocolată, vi se face, imediat, poftă de ceva dulce. Ciocolata este un aliment care, consumat în doze mici, are un efect pozitiv asupra stării de spirit fără a îngrașă. 

Alimentul care provoacă îmbătrânirea prematură a tenului

Ciocolata neagră sau mai degrabă cacao din care este făcută este un adevărat ingredient natural, care vă ajută să vă mențineți pielea sănătoasă și frumoasă pentru o lungă perioadă de timp. Pudra de cacao este bogată în vitamine, minerale și aminoacizi și are proprietăți antioxidante, hrănitoare, tonifiante, reparatoare și protectoare.

Pentru a face rețete cosmetice de frumusețe, se folosesc în principal untul și pudra de cacao. Cu aceste ingrediente de bază se pot face adevărate măști pentru pielea feței și a buzelor. 

9 alimente care reduc stresul și anxietatea pe care trebuie să le consumi

 

Mască de ciocolată antioxidantă. Pentru a face o mască de ciocolată antioxidantă veți  folosi pudră de cacao împreună cu alte ingrediente antioxidante și anti-îmbătrânire.

Pentru o doză de mască, veți avea nevoie de: 15 ml de gel cu acid hialuronic, 1 linguriță de pudra de cacao, 1 linguriță de ulei de măceșe, 2 picături de ulei esențial de portocale.

Puneți gelul cu acid hialuronic și uleiul de măceșe într-un bol de sticlă și începeți să amestecați cu o lingură de lemn. Se adaugă apoi câteva picături de ulei esențial de portocale dulci și o lingurița de pudră de cacao. Amestecați toate ingredientele până veți obține o pastă omogenă. Distribuiți uniform masca antioxidantă pe față și lăsați-o să acționeze 25 de minute. Apoi clătiți fața.

Rimelul uscat poate fi revitalizat ușor. Iată 6 secrete simple care fac rimelul ca nou

Topiți puțină ciocolată neagră și preparați o mască exfoliantă. Pentru a face o mască de față exfoliantă, trebuie doar să luați o doză din produsul dvs. de exfoliere preferat și să o puneți într-un bol de sticlă. Adăugați o jumătate de linguriță de pudră de cacao și amestecați bine pentru a obține o pastă omogenă. Folosiți această mascăpe față, iar,la final, clătiți bine cu apă.

Mască de față cu cacao și banane. Acest remediu natural vă permite să aveți o piele strălucitoare și hidratată pentru o lungă perioadă de timp. Doar faceți un smoothie cu jumătate de banană și o linguriță de pudră de cacao. Dacă vreți o mască mai cremoasă puteți  adăuga și un lapte praf.  După ce ați amestecat toate ingredientele, întindeți masca pe față și lăsați-o să acționeze timp de 15 minute. Apoi clătiți bine cu apă.

Cum să dai volum buzelor, natural. 2 trucuri pentru buze mai mari

Topiți puțină ciocolată neagră și preparați o mască hrănitoare cu avocado. Pentru a face această rețetă, aveți avea nevoie de următoarele ingrediente: pulpă de la o jumătate de avocado, 1 linguriță de pudră de cacao, 1 lingură de ulei de măsline și 1 linguriță de miere.

Luați pulpa de la o jumătate de avocado și amestecați-o cu mixerul până obțineți o cremă moale. Adăugați o lingura de ulei de măsline, miere și pudră de cacao și continuați să amestecați încă 30 de secunde. Masca hrănitoare este gata. Aplicați această mască pe toată fața și gât și lăsați-o să acționeze timp de 25 de minute. Apoi, clătiți cu apă caldă. 

Care sunt băuturile cele mai potrivite pentru hidratare. Ce sunt electroliții și unde îi găsim

 

Care sunt cele mai bune surse de electroliți, elementele benefice pentru o hidratare corespunzătoare, dar și cu impact asupra sănătății generale.

Senzația de sete, oboseală sau amețeală, precum și culoarea închisă a urinei, toate acestea sunt semne ale deshidratării. Aceasta este determinată de o serie de factori de mediu, dar și de stil de viață, dar de obicei este declanșată de activități sau condiții, medicale, ce duc la pierderea de lichide. De asemenea, există alimente și băuturi, ca alcoolul sau cafeaua, care vă pot deshidrata.

Simptomele deshidratări nu sunt altceva decât modul în care organismul vă atenționează că are nevoie de lichide, și mai exact de electroliți, adică acele minerale esențiale pe care le eliminăm atunci când transpirăm sau pierdem lichide. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel