TOP alimente super-DELICIOASE, care taie pofta de mâncare. Rețetă


Alimente     FOTO unsplash
Unele alimente taie pofta de mâncare. 

1. Muguri de pin

Sunt o gustare foarte hrănitoare, care taie pofta de mâncare. 

"Este foarte nutritiv şi grăsimile sănătoase din mugurii de pin taie pofta de mâncare, ceea ce face această gustare o soluţie ideală pentru snack-ul de dinainte de cină.", a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Cum se prepară

 

"Preparare: 125 g caju şi 80 g muguri de pin se lasă la hidratat 4-12 ore, se spală bine şi se pun în blender împreună cu 5 roşii uscate, un căţel de usturoi, 2 linguri tahini, zeamă de la o jumătate de lămâie, un praf de sare şi o ceşcuţă de apă, care se adaugă treptat.

Se mărunţeşte compoziţia până ajunge o pastă fină, amestecând din când în când cu blenderul oprit. Ies cam 6-8 porţii din cantitatea de mai sus.", a precizat nutriționistul. 

De asemenea, și ouăle, cartofii, urda și carnea se află în topul alimentelor care țin de foame mai mult timp și taie pofta de mâncare.

1. Ouă

Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine, indicate atunci când vrei să mănânci ceva sățios. 

2. Cartofi

Dacă îi gătești corect, cartofii sunt excelenți în curele de slăbire. Gătit corect înseamnă copt sau fiert în coajă, apoi răcit. Prin acest proces termic, amidonul se transformă în amidon rezistent, care acționează ca o fibră alimentară, adică reglează digestia. Plus că are doar 80 de kcal la 100 de grame, adică foarte puțin. 

3. Urdă

Urda este un super-aliment, cu cel mai mic conținut de cazeină, acea enzimă din lapte pe care sistemul digestiv uman are probleme să o descompună. 

4. Carne

De pui (de casă) sau de curcan, făcută la grill sau cuptor, nu prăjită. Carnea este bogată în proteine și grăsimi bune, de care organismul are nevoie pentru a se instala senzația de plin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel