TOP 6 beneficii ale iaurtului pentru sănătatea organismului

Iaurt
Iaurtul conține o abundență de substanțe nutritive, precum și probiotice sănătoase pentru intestin. 

1. Iaurtul poate ajuta la menținerea unor oase mai puternice


Alimentele lactate - cum ar fi iaurtul - sunt o sursă fantastică de vitamina D, care ajută la construirea oaselor puternice, conform Institutului Național de Sănătate . Deoarece iaurtul este bogat în calciu și vitamina D, este recomandat adulților mai în vârstă, care deseori au nevoie de asistență pentru a-și spori densitatea minerală osoasă, potrivit Universității Tufts .


2. Un risc mai scăzut de hipertensiune arterială


Consumatorii de iaurt sunt mai puțin predispuși să aibă tensiune arterială mare, conform Universității Tufts. Hipertensiunea arterială este unul dintre cei mai mari factori de risc pentru bolile cardiovasculare.


3. Iaurtul ar putea ajuta la combaterea inflamației


O ceașcă conține 13% din necesarul zilnic pentru adulți de zinc, un mineral important pentru un sistem imunitar sănătos . Este, de asemenea, o sursă bună de vitamina A, calciu și potasiu. Acești nutrienți oferă organismului sprijinul nutrițional de care are nevoie pentru a vă ajuta la recuperare.

Află continuarea pe Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel