De ce să apelezi la medicamente...
Consumul alimentelor potrivite poate ajuta la funcționarea creierului copilului, precum și la sănătatea generală a acestuia. Este bine cunoscut faptul că alimentele și nutrienții pe care îi consumă ajută la dezvoltarea, creșterea și funcționarea creierului. În timpul copilăriei, anumiți nutrienți sunt deosebit de benefici pentru creierul în curs de dezvoltare și pentru funcțiile acestuia.
Acești nutrienți sunt furnizați în cantități semnificative de unele alimente. Proteinele, fierul și zincul sunt necesare pentru dezvoltarea creierului de la o vârstă fragedă. Din fericire, acești nutrienți se găsesc în carnea de vită, carne de pasăre închisă la culoare, fasole și anumite cereale.
Așadar, iată 6 alimente pe care copiii ar trebui să le consume pentru dezvoltarea creierului lor la o vârstă mai fragedă, așa cum le-a împărtășit dieteticianul Vidhi Chawla.
Ouă
Ouăle sunt bogate în vitamine și alți nutrienți care susțin sănătatea creierului. Colina, care se găsește în gălbenușurile de ou, este o componentă importantă a membranelor celulare pe care organismul o folosește pentru a crea neurotransmițători importanți și semnalizarea membranei celulare. S-a demonstrat că joacă un rol important în dezvoltarea creierului la făt sau sugar. Ouăle sunt, de asemenea, o sursă bună de proteine și vă vor menține copilul sătul pentru o perioadă mai lungă de timp.
Nuci
Nucile și semințele sunt un simplu adaos la dieta copilului dumneavoastră, care poate aduce beneficii sănătății creierului și inimii. Conțin multe proteine, acizi grași esențiali, fier și zinc. De asemenea, conțin vitamina E, care poate stimula funcția cognitivă și poate preveni deteriorarea radicalilor liberi care poate duce la declinul mental. Nucile, în special, sunt bogate în acizi grași omega-3, care susțin sănătatea creierului.
Fructe de pădure și portocale
Antioxidanții se găsesc din abundență în fructe, în special fructe de pădure. Fructele de pădure conțin antocianine și alte flavonoide, care s-au dovedit a avea efecte antiinflamatorii și antioxidante. Stresul oxidativ și inflamația pot avea un impact negativ asupra proceselor neurologice. Prin urmare, o dietă bogată în alimente antioxidante poate ajuta la prevenirea declinului mental. Fructele bogate în vitamina C, cum ar fi portocalele, sunt o alegere bună pentru a menține creierul sănătos și alert al copilului. În studii s-a demonstrat că vitamina C din fructe protejează împotriva deteriorării mintale și promovează sănătatea creierului.
Iaurt
Să-i oferi copilului iaurt neîndulcit la micul dejun sau ca o gustare bogată în proteine este o modalitate excelentă de a-l ajuta să-și mențină sănătatea creierului. Iodul, un nutrient necesar pentru dezvoltarea creierului și funcția cognitivă, se găsește în produsele lactate precum iaurtul. Laptele și iaurtul sunt ambele mai bogate în proteine și carbohidrați, care sunt sursa de energie preferată a creierului.
Somon
Peștele gras, cum ar fi somonul, este bogat în acizi grași omega-3 DHA și EPA, care sunt necesari pentru creșterea și funcționarea creierului. În realitate, cercetările recente au arătat că persoanele care consumă mai mult din acești acizi grași au mintea mai ascuțită și au rezultate mai bune la testele de abilități mentale. Tonul este, de asemenea, o sursă excelentă de proteine slabe, dar din moment ce este atât de slab, nu este la fel de bogat în omega-3 precum somonul conservat.
Ovaz
Ovăzul oferă energie excelentă sau combustibil pentru creier de care copiii au nevoie la prima oră dimineața. Ovăzul și cerealele integrale sunt bogate în fibre și îi ajută pe copii să se simtă sătui și plini de energie pentru perioade mai lungi de timp. Ovăzul este, de asemenea, bogat în vitamina E, vitamine B, potasiu și zinc, toate acestea ne ajută corpul și creierul să funcționeze corect.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
De ce să apelezi la medicamente...
Radiografiile și radiațiile din...
O substanță chimică nou identificată...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este semnul cancerului...
Prediabetul este un semnal de...