Toată România, în scenariul verde: autoritățile se așteaptă la noi creșteri ale numărului de infectări

Coronavirus     FOTO pexels
Toată România se află în scenariul verde privind numărul de infectări, însă autoritățile se așteaptă ca de luna viitoare să înceapă, din nou, să crească.

Toate județele României se află în scenariul verde, privind numărul de infectări. Cu toate acestea, un județ a înregistrat o creștere a numărului de infectări.

Este vorba despre județul Satu Mare, care a crescut de la 0,58 la 0,59 cazuri la mia de locuitori. Este de menționat, însă, faptul că și ieri, în Satu Mare s-a înregistrat creștere a numărului de cazuri, arătând o rată a incidenței de la 0,57 la 0,58.

În ultimele 24 de ore, potrivit datelor INS, media națională a infectărilor este de 0,82, în scădere față de 0,86 cât a fost în 13 decembrie și de 0,89, cifre din 12 decembrie.

Europa, multe cazuri noi de infectări, puține decese

Autoritățile se pregătesc pentru o creștere a numărului de infectări, așteptată să înceapă în ianuarie. România se află în întregime în scenariul verde, în timp ce întreaga hartă a Europei este roșie, semnalând numărul mare de infectări. Totuși,  numărul deceselor nu este la fel de mare, cel puțin în țările cu rată mare de vaccinare.

Marea Britanie a înregistrat ieri 54.661 de cazuri de noi infectări și 38 de decese, în timp ce Rusia a înregistrat, ieri, 29.558 de noi cazuri și 1.121 de decese.

Franța a avut ieri 12.036 de noi cazuri de infectări, dar niciun deces, Germania 28.804 și 260 de decese, Spania 16.600 de cazuri și 35 de decese, Olanda 13.783 și 28 de decese, în timp ce Belgia a avut ieri 11.191 de noi cazuri și 45 de decese. Austria a înregistrat 4.170 de noi cazuri și 56 de decese, iar Bulgaria, 1.959 de noi cazuri și 152 de decese.

Toate aceste cifre pot fi consultate AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel