Toamna la volan. La ce să fii atent când conduci ca să nu-ți fie afectată sănătatea

Șofer
Toamna la volan. Al treilea anotimp al anului este un moment deosebit de periculos când ești la volan. Zilele devin din ce în ce mai scurte, vremea poate fi imprevizibilă, iar frunzele umede acoperă frecvent drumurile.

Toamna la volan. Al treilea anotimp al anului este un moment deosebit de periculos când ești la volan. Zilele devin din ce în ce mai scurte, vremea poate fi imprevizibilă, iar frunzele umede acoperă frecvent drumurile. O ezitare sau o greșeală, ne pot costa sănătatea.

Mini-ghid util

Asociația Americană a Pensionarilor a alcătuit un mini-ghid cu sfaturi pentru șoferii care conduc toamna:

- Conduceți mai devreme. Zilele devin mai scurte, iar pe măsură ce îmbătrânim, ederea noastră de noapte slăbește.

- Aveți grijă de frunze umede și la porțiunile umede de pe șosea. Mașina poate derapa și provoca un accident din cauza lor.

- Verificați anvelopele vehiculului. Jantele trebuie să fie în în bună stare, iar în cauciucuri presiunea aerului – optimă.

- Atenție la copii! Se pot ivi pe carosabil când nu te aștepți, de după mașini parcate, autobuze pe care le depășești etc. Fie că sunt pe jos sau pe bicicletă, pot fi imprevizibili.

- Atenție la animalele sălbatice sau domestice, mai ales când călătoriți pe drumuri de munte sau de țară. Cerbii și alte animale sălbatice sunt toamna în perioada de împerechere, așa că sunt mai active decât de obicei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel