Știai că data și grosimea primei...
Studiul citat de Medscape a inclus adulți cu supraponderabilitate sau obezitate care au început tratamentul cu Semaglutidă (Ozempic, Novo Nordisk) sau Tirzepatidă (Mounjaro, Eli Lilly) în perioada mai 2022 și septembrie 2023, folosind date din dosarele electronice de sănătate din sistemul de sănătate din SUA.
Prin metoda potrivirii scorurilor de predispoziție, s-au obținut câte 9193 de pacienți în fiecare grup de tratament, dintre care 52% aveau diabet de tip 2.
Durata medie a urmăririi pe tratament a fost de 165 de zile.
În noiembrie 2023, FDA a aprobat injecția Tirzepatidă pentru gestionarea cronică a greutății la adulții cu obezitate sau supraponderabilitate și cel puțin o condiție legată de greutate, alături de o dietă cu calorii reduse și activitate fizică crescută. Eficacitatea Tirzepatidei a fost demonstrată în două studii clinice controlate cu placebo, unde pacienții tratați au avut o reducere semnificativă a greutății corporale comparativ cu cei care au primit placebo.
"Obezitatea și excesul de greutate sunt afecțiuni grave care pot fi asociate cu unele dintre principalele cauze de deces, cum ar fi bolile de inimă, accidentul vascular cerebral și diabetul. Având în vedere creșterea ratei atât a obezității, cât și a supraponderalității în Statele Unite, aprobarea de astăzi răspunde unei nevoi medicale nesatisfăcute”, a declarat John Sharretts, M.D., director al Diviziei de Diabet, Tulburări Lipidice și Obezitate din cadrul Centrului pentru Evaluarea și Cercetarea Medicamentelor al FDA.
Rezultatele studiului arată că:
1. Aproximativ 55,9% dintre pacienții tratați cu tirzepatida și 52,5% dintre cei tratați cu semiglutidă au întrerupt tratamentul.
2. Proporțiile pacienților care au pierdut cel puțin 5%, 10% și 15% din greutatea corporală într-un an au fost semnificativ mai mari la cei tratai cu tirzepatida comparativ cu semaglutidă:
- 5% pierdere în greutate: 81,8% vs. 66,5%
- 10% pierdere în greutate: 63,1% vs. 37,1%
- 15% pierdere în greutate: 42,3% vs. 18,1%.
3. Pacienții fără diabet de tip 2 au înregistrat reduceri mai mari în greutate decât cei cu diabet tip 2 în ambele grupuri, dar tirzepatida a fost asociată cu o pierdere în greutate mai mare în toate analizele.
4. În ceea ce privește evenimentele adverse gastrointesinale, nu au existat diferențe semnificative și evenimentele adverse gastrointestinale între tirzepatida și semaglutidă.
Ei bine, conform studiului clinic comparativ, care evaluează eficacitatea tirzepatidei și semaglutidei la adulții cu supraponderabilitate sau obezitate, demonstrând o superioritate clară a tirzepatidei în inducerea pierderii în greutate, indiferent de prezența diabetului de tip 2.
Cu toate acestea, studiul prezintă câteva limitări, cum ar fi posibilele confuzii nemăsurate și dependența de raportarea în dosarele electronice de sănătate. De asemenea, informațiile despre sistemul de sănătate și plătitor nu au fost disponibile.
Eșantionul a provenit doar din 35 de state și au fost incluse doar medicamentele etichetate pentru diabetul tip 2.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Știai că data și grosimea primei...
A început sezonul accidentelor pe...
Uite trucul simplu care îți usucă...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Schimbările alimentare pot fi un...
Aerul pe care îl inspirăm, deși...