Țigările electronice te trimit după gratii: vezi în ce țară

Țigări electronice
Țigările electronice vor fi interzise într-o țară. Poliția a primit ordin să aresteze persoanele care le utilizează și să confiște dispozitivele de la utilizatorii prinși.

Poliţia din Filipine a primit ordin să aresteze persoanele care utilizează ţigarete electronice în public şi să le confişte acestora dispozitivele. Ordinul vine la câteva ore după ce preşedintele Rodrigo Duterte a anunţat că le va interezice.
Şeful statului a anunţat marţi seară că urmează să instituie măsura interdicţiei, calificând ţigareta electronică drept "toxică" şi spunând că difuzează "produse chimice" în organism.

Preşedintele filipinez a ameninţat apoi că va aresta pe oricine utilizează ţigarete electronice în public în Filipine, ţara cu una dintre cele mai severe legislaţii împotriva fumatului din Asia.

Fost fumător, Duterte este cunoscut pentru campania sa foarte violentă de luptă împotriva stupefiantelor, pe care a lansat-o după câştigarea alegerilor în 2016. Totodată, a înăsprit considerabil interdicţiile care vizează fumatul în locurile publice, notează surse citate de agerpres.ro

Invocând "ordinul preşedintelui", comandantul poliţiei filipineze a ordonat "tuturor unităţilor de poliţie de pe întreg teritoriul ţării să pună în aplicare imediat interdicţia referitoare la ţigaretele electronice şi să se asigure că toţi contravenienţii sunt arestaţi", potrivit unui comunicat.

Ministrul Sănătăţii din Filipine a vorbit recent despre spitalizarea unei adolescente de 16 ani din cauza unei leziuni pulmonare, caz prezentat ca având legătură directă cu ţigareta electronică.

Într-un raport publicat în iulie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a estimat că ţigaretele electronice sunt "incontestabil nocive" şi că nu pot fi recomandate ca instrumente utile în demersul renunţării la fumat.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel