Țigările electronice, considerate „o amenințare la adresa sănătății”

Vaping
Țigările electronice sunt din ce în ce mai frecvent considerate „o amenințare la adresa sănătății” și au fost intrezise în mai multe state până acum. Coreea de Sud ar putea face același lucru în curând.

Ministrul Sănătăţii din Coreea de Sud a ''recomandat insistent'' cetăţenilor să renunţe la ţigaretele electronice cu infuzii lichide (o practică denumită "vaping") pe fundalul temerilor crescute legate de efectele acestora asupra sănătăţii, urmate de adoptarea unor reglementări stricte împotriva acestei practici pe plan global.

Mai multe state ale lumii au retras din magazine ţigaretele electronice, restricţionând publicitatea la aceste produse, iar practica ''vaping'' şi efectele sale asupra sănătăţii sunt supuse unei analize atente.

"Situaţia din momentul de faţă este considerată o ameninţare gravă la adresa sănătăţii publice", a declarat ministrul sud-coreean al Sănătăţii, Park Neung-hoo, în cadrul unei şedinţe informative, menţionând cazuri de leziuni pulmonare asociate cu utilizarea ţigaretelor electronice identificate în Statele Unite.

Park a declarat că guvernul din care face parte va urgenta realizarea propriilor studii pentru a stabili dacă există o bază ştiinţifică pentru interzicerea ţigaretelor electronice.

Oficiali din domeniul sanitar din SUA au raportat până în prezent 33 de decese şi 1.479 de cazuri confirmate şi probabile cauzate de o afecţiune misterioasă a sistemului respirator asociată cu folosirea ţigaretelor electronice.

Un caz de pneumonie la un utilizator de ţigarete electronice din Coreea de Sud a fost identificat luna aceasta, a precizat ministrul Sănătăţii.

Statele Unite au anunţat măsuri pentru scoaterea de la comercializare a ţigaretelor electronice cu arome, invocând o creştere alarmantă a utilizării acestor produse în rândul adolescenţilor.

În septembrie, India a anunţat interzicerea comerţului de ţigarete electronice.

Ministrul sud-coreean al Sănătăţii şi-a luat totodată angajamentul pentru înăsprirea reglementările referitoare la produsele asociate cu vaping-ul cum ar fi consolidarea procedurilor vamale în cazul importului de ţigarete electronice, notează agerpres.ro.

În urma deciziei guvernului, filiala sud-coreeană a companiei americane de ţigarete electronice Juul Labs a precizat într-o declaraţie că produsele sale nu conţin substanţe nocive. Juul a demarat vânzările pe piaţa sud-coreeană în luna mai.

Ţigaretele electronice - atât cele cu lichid, cât şi cele care încălzesc tutunul fără să îl ardă - sunt disponibile pe scară largă în Coreea de Sud, reprezentând 13% din vânzările de pe piaţa de tutun din această ţară începând cu luna iunie, potrivit datelor guvernamentale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel