Țigări electronice, cel mai important lanț de magazine american renunță la vânzarea lor

Vaping
Numărul tot mai mare de decese cauzate de vaping (țigări electronice) a determinat cel mai mare lanț de magazine din Statele Unite să ia măsuri. Walmart a anunțat că va renunța la vânzarea țigărilor electronice.

Lanțul de magazine Walmart a anunțat vineri că va înceta să vândă țigări electronice pe măsură ce numărul de decese legate de vaping crește. Decizia de la cel mai mare retailer din America poate influența alte magazine și reprezintă o lovitură semnificativă pentru industria vapingului.

"Având în vedere complexitatea reglementării federale, statale și locale și incertitudinea în ceea ce privește țigările electronice, intenționăm să întrerupem vânzarea țigărilor electronice în toate locațiile americane Walmart și Sam's Club", au precizat reprezentanții companiei într-un comunicat de presă. Încetarea vânzării se va face pe măsura epuizării stocului curent.

La începutul acestui an, Walmart a crescut vârsta minimă pentru clineții care cumpără tutun la 21 de ani. Modificările au intrat în vigoare la 1 iulie în toate locațiile americane Walmart și Sam's Club. Compania a declarat la acea vreme că va înceta vânzarea de țigări electronice cu aromă dulce, care au devenit populare în rândul adolescenților.

A opta persoană din Statele Unite a murit joi, din cauza unei boli pulmonare legate de vaping, potrivit oficialilor din sănătate din Missouri.

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, Administrația Alimentelor și Drogurilor și departamentele de sănătate de stat au investigat acest focar.

Bolile legate de vaping au fost legate de șapte decese anterioare - două în California și una în Kansas, Illinois, Indiana, Minnesota, Oregon. Oficialii din sănătate CDC au declarat joi că se așteaptă să fie raportate mai multe decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel