Testul COVID-19, țările unde e mai IEFTIN ca în România

Teste PCR
Comparativ cu unele state din din Europa, testul COVID-19 făcut în România este mai scump, în timp ce în alte țări costă și de două ori mai mult. Iată topul costurilor și țara care decontează testarea

În România, prețul unui test pentru COVID-19 variază între 200 (cât plătește Primăria Capitalei) și 390 de lei, ceea ce înseamnă echivalentul a 42-80 de euro. Însă în două state din Europa costurile sunt mult mici, iar altele rambursează banii celor care aleg să se testeze. 

În Germania, spre exemplu, un test pentru coronavirus costă aproximativ 19 euro. În Italia, un test pentru detectarea coronavirusului începe de la 16 euro (efectuat în rețeaua de spitale de stat) și poate ajunge la 45-180 de euro în clinicile private.

În Belgia, un test pentru identificarea virusului Covid-19 poate costa maximum 48 de euro, însă prețul este integral rambursat de stat, notează Antena3.

Țările unde testul COVID e mai scump ca în România: În Grecia testul costă 120 de euro, în Spania - 150 de euro, iar în Marea Britanie - între 125-150 de lire sterline (echivalentul a 138-165 de euro).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel