Teste pentru COVID-19, în farmacii: ce se va întâmpla cu rezultatele

Testele pentru COVID-19  se pot face și în farmacii, iar rezultatele pozitive vor putea fi luate în evidență, atât pe platforma Ministerului, cât şi a medicului de familie.

Decizia este a Ministerului Sănătății, după cum a declarat Vlad Voiculescu după ședința de Guvern.

„Astăzi, în şedinţa de guvern am aprobat instituirea cadrului legal pentru testarea în farmacii. În perioada următoare, chiar mâine, avem discuţii la Ministerul Sănătăţii cu reprezentanţii farmaciilor, pentru ca testarea cu antigen să se poată face în farmacii. E un pas important care merge spre testare în masă, testarea oricui are această nevoie, dorinţă. Ea se va putea face la un preţ scăzut, negocierile sunt în curs. Avem de astăzi, după ce ordonanţa de urgenţă va apărea în Monitorul Oficial, şi baza legală pentru acest lucru”, a precizat Voiculescu, după şedinţa de guvern, notează Adevărul. 

„Testarea în farmacii a fost preluată după modelul din alte ţări. Ceea ce se întâmplă acum, când îşi cumpără teste cu un preţ ridicat, pe care le fac corect sau nu, nu este bine. Am fixat un spaţiu de testare corespunzător. Rezultatele pozitive vor fi urcate în platformă. Ei vor fi luaţi în calcul şi în urmărire de medicul de familie. Vom furniza un ghid de activitate şi de conduită în cazul în care apar simptome de agravare. Avem cazuri severe la adulţi tineri pentru că întârzie să se prezinte la medic.”, a spus secretarul de stat Andreea Moldovan, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel