Teste fals negative: noile mutații ale virusului ar putea altera rezultatele testelor

FDA avertizează că noile mutații ale coronavirusului pot provoca rezultate fals negative ale testului Covid-19 în unele cazuri

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a alertat furnizorii de servicii medicale și laboratoarele că variantele genetice ale noului coronavirus - inclusiv o variantă emergentă detectată pentru prima dată în Regatul Unit numită B.1.1.7 - ar putea duce la rezultate fals negative ale testului Covid-19.
FDA a menționat într-un comunicat de presă că rezultatele fals negative pot apărea cu orice test molecular pentru detectarea virusului, dacă a apărut o mutație în partea genomului virusului examinată de test. Potrivit FDA, riscul ca aceste mutații să aibă impact asupra preciziei generale a testării este scăzut. Dacă se suspectează Covid-19 după un test negativ, agenția recomandă repetarea testării.
Agenția observă că trei teste Covid-19 autorizate în Statele Unite pot fi afectate de variantele genetice - MesaBiotech Accula, TaqPath Covid-19 Combo Kit și Linea Covid-19 Assay Kit - „dar impactul nu pare a fi semnificativ”, potrivit CNN.

Deoarece testele TaqPath și Linea Covid-19 detectează multiple ținte genetice, sensibilitatea generală a testului nu ar trebui să fie afectată, a menționat FDA. Cu toate acestea, dacă anumite tipare apar în rezultatele individuale din aceste teste, laboratoarele ar putea lua în considerare o secvențiere genetică suplimentară a specimenelor. Acest lucru „poate ajuta la identificarea timpurie a noilor variante la pacienți pentru a reduce răspândirea în continuare a infecției”, a spus FDA în informarea făcută către laboratoare și furnizorii de servicii medicale, menționând că varianta B.1.1.7 a fost asociată cu un risc crescut de transmitere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel