Testarea COVID-19 în Capitală, scandal între Firea, DSP și Ministerul Sănătății

Testarea bucureștenilor contrinuă la centrele de recoltare de pe Arena Națională. Foto: Facebook/Gabriela Firea
Primarul general al Capitalei a anunțat că va depune joi plângere pentru abuz în serviciu și pentru zădărnicirea combaterii bolilor pentru conducerea DSP București și pentru conducerea Ministerului Sănătății pentru că nu au autorizat Arena Națională ca loc de testare pentru COVID-19!

Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că va depune plângere pentru abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor la adresa conducerilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) București și Ministerului Sănătății, pe motiv că acestea au refuzat autorizarea Arenei Naționale ca loc pentru efectuarea testelor de tip anticorpi pentru populație din cele două campanii lansate de Primăria Municipiului București. 

„Mâine (joi, n.r.) depunem plângere pentru abuz în serviciu și pentru zădărnicirea combaterii bolilor pentru conducerea DSP București și pentru conducerea Ministerului Sănătății. (...) A venit o delegație de la DSP București, formată din opt persoane, acum două săptămâni, a analizat în vederea avizării toate circuitele medicale, s-au declarat foarte mulțumiți, au spus că spațiul este foarte mare, nu există posibilitatea contaminării (...), au spus că se duc la birou și ne trimit avizul pentru testarea de tip anticorpi, dar acel aviz nu a mai venit. Conducerea ASSMB a sunat în fiecare zi și s-a transmis că se lucrează și că va fi trimis. Pur și simplu ne-au amăgit, ne-au dus cu vorba, în dispreț față de bucureșteni. Astăzi, când am invitat primele sute de persoane pentru a se testa și a afla dacă au trecut prin boală, inopinat, a venit o altă delegație de la DSP București, formată din trei inspectori, care ne-au cerut avizul DSP, pe care ei trebuiau să ni-l dea. Conducerea ASSMB a sunat din nou la DSP și doamna de acolo a spus că nu a putut da acel aviz, deoarece a sunat la Ministerul Sănătății, de unde i s-a spus că, potrivit unui ordin de ministru, pentru activitatea de laborator nu se poate aviza Arena Națională”, a declarat Gabriela Firea, la România TV.

Edilul capitalei susține că prin aceste acțiuni se dorește atât blocarea unui proiect de-al său, cât și ascunderea adevărului cu privire la situația infectărilor, care nu ar fi atât de gravă pe cât doresc autoritățile să credem că este. Firea a spus că testarea va continua și că până în acest moment, în București, au fost testați 10.215 de pacienți, 3.950 de cadre medicale, efectuându-se în total 17.736 de teste, dintre care doar 1.898 au fost pozitive, susținând că la o populație de aproximativ 4.000.000 de persoane, aceste date nu justifică măsurile exagerate luate de autorități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel