Terapii bazate pe celule, progrese în tratamentul bolilor precum osteoporoza și artrita

Terapiilepe bază de celule sunt experimentale
Terapiile bazate pe celule au înregistrat progrese, în special în ce privește bolile musculo-scheletice precum osteoporoza sau artrita. Chiar dacă au progresat, acestea sunt considerate, totuși, terapii experimentale.

Un nou raport evidențiază cele mai recente progrese în terapiile bazate pe celule pentru tratamentul afecțiunilor sistemului musculo-scheletic, cum ar fi artrita și osteoporoza.

Raportul este publicat în Journal of Bone and Mineral Research și în Journal of Orthopedic Research și a fost emis de o grupă de lucru comună a Societății Americane pentru Cercetări osoase și minerale și Societatea de cercetare ortopedică. 

În acest tip e terapie, celulele sunt injectate, grefate sau implantate la un pacient. Din cauza lipsei studiilor clinice riguroase și a studiilor clinice randomizate, aceste tratamente trebuie, totuși, considerate experimentale.

Grupul de lucru oferă recomandări specifice și considerații etice pentru investigațiile preclinice și clinice ale terapiilor bazate pe celule și subliniază importanța determinării efectelor directe și indirecte ale acestor terapii asupra bolii.

„Aceasta este o zonă de interes public enorm și de importanță științifică”, a declarat autorul principal și co-președinte al grupului de lucru Regis O'Keefe, doctor în medicină la Școala de Medicină a Universității Washington din St. Louis, citat de Wiley

Terapii pentru bolile musculo-scheletice 

"Bolile musculo-scheletice, cum ar fi osteoartrita, degenerarea discului intervertebral și tendinopatiile provoacă durere, afectează funcția și pot duce la un sentiment de neputință. În prezent, un număr mare de terapii bazate pe celule neprobate sunt comercializate către o populație vulnerabilă de pacienți, care suferă de boli musculo-scheletice.

Scopul grupului de lucru a fost să ofere, într-un mod imparțial, o evaluare echilibrată a stării actuale a terapiilor bazate pe celule și să definească agenda științifică necesară pentru a dezvolta abordări mai dovedite și mai eficiente ale tratamentului în viitor”, a spus co-președinte al grupului de lucru Rocky Tuan, de la Universității Chineze din Hong Kong.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel