Terapie Intensivă cu monitorizare permanentă la Spitalul Universitar de Urgență București

Postul de la Sectia de Terapie Intensivă de la Spitalul Universitar de Urgență București
Toți bolnavii internați în secțiile de ATI din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) sunt monitorizați permanent cu ajutorul unor echipamente noi, de ultimă generație. Practic, secțiile clinice Anestezie și Terapia Intensivă (ATI) din cadrul spitalului asigură, prin mijloace farmacologice și tehnice specifice, condițiile necesare pentru desfășurarea actului chirurgical, a îngrijirii perioperatorii și a altor proceduri diagnostice/terapeutice, dar și suportul indispensabil pacientului critic pentru evaluarea și tratamentul disfuncțiilor acute de organ care au risc vital.

Secțiile ATI din cadrul SUUB au, în total, 50 de posturi, a anunțat unitatea sanitară, pe pagina de facebook. Fiecare post dispune de un monitor de funcții vitale multiparametric, ventilator pentru ventilație asistată, pompe de perfuzie și seringi automate.

Fiecare pat are saltea activă antiescară, cu posibilitatea de percuție pentru pacienții cu probleme pulmonare, dar și de cântărire în permanență a bolnavului, date care sunt apoi memorate pentru fiecare pacient în parte.

Secțiile ATI dispun de paturi în care se poate efectua hemofiltrare, hemodializă și ECMO (Oxigenare Extracorporala Arterio-Venoasa). Toate aceste paturi au fost schimbate în anul 2018.

,,Pacienții sunt monitorizați în timp real, 24 de ore din 24. Toate informațiile din fiecare post sunt transmise către o stație centrală care asigură monitorizarea pacienților critici. Practic, toate monitoarele din saloane sunt vizibile în același timp, pe un singur ecran. Medicii și asistentele pot vizualiza concomitent parametrii funcțiilor vitale la toți pacienții din saloanele de ATI. Această monitorizarea continuă permite intervenţia imediată în caz de nevoie”, a declarat dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.

De la începutul anului 2018 și până în prezent, în cele 3 secții ATI din cadrul SUUB au fost internați 3.460 de bolnavi, totalizând un număr de 12.930 de zile de spitalizare. 1.552 de pacienți au fost ventilați, însumând 9.611 zile de ventilație, iar 329 au necesitat hemodializă, cu 724 de proceduri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel