Terapie experimentală cu sânge din cordonul ombilical pentru cei cu autism

TSA
O terapie experimentală cu sânge din cordonul ombilical ar îmbunătăți abilitățile de comunicare socială la copiii între 2 și 7 ani care suferă de autism.

Cercetători de la Universitatea Duke, SUA, au demonstrat, într-un studiu, că o singură infuzie dintr-o unitate de sânge recoltat din cordonul ombilical al unui copil ar putea îmbunătăți abilitățile de comunicare socială la copiii între 2 și 7 ani, diagnosticați cu tulburare din spectrul autismului. La cercetare au participat 180 de copii. La o parte dintre aceștia, cei cărora le este afectat și intelectul, s-au observat îmbunătățiri în comunicarea lingvistică, în susținerea atenției (măsurată prin urmărirea ochilor) și în funcția creierului (creșterea puterii EEG alfa și beta).

Autorii studiului precizează că sângele din cordonul ombilical conține celule de imunitate modulatoare numite monocite care calmează un tip de inflamație a creierului, observată la copiii cu autism. Studiul, până acest moment, când se caută participanți pentru etapa a doua a cercetării, poate fi citit pe larg AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?