Terapia care vindecă bolile oncologice. Dr. Crina Vereș: Mi-au dat câteva zile de trăit

emotii - FOTO: Freepik
EXCLUSIV
Terapia care vindecă bolile oncologice este una neconvențională. Dr. Crina Vereș a fost diagnosticată de două ori cu cancer. Ultima dată i s-au mai dat 10 zile de trăit. De atunci au trecut mai bine de 20 de ani.

Într-o poveste care îmbină momente de disperare, luptă și speranță, dr. Crina Vereș împărtășește experiența ei dramatică cu cancerul și lecțiile pe care le-a învățat pe parcursul acestei călătorii tumultuoase.

Trecând prin multiple bătălii cu această boală nemiloasă, dr. Crina Vereș a fost pusă față în față cu întrebări adânci și cu realități crunte. 

Cancerul se vindecă?

Dr. Crina Vereș a povestit la emisiunea Ultrapsihologie de la DC MEDICAL și DC News despre lupta cu bolile oncologice. Prima confruntare a fost cu pierderea tatălui său în urma unei lupte îndelungate cu cancerul, în ciuda eforturilor financiare considerabile depuse pentru tratamente experimentale. Însă, dincolo de durerea și dezamăgirea provocate de această pierdere, a început să pună întrebări esențiale despre natura cancerului și despre posibilitățile reale de vindecare.

"Am trecut prin cancere de mai multe ori și mi-am dorit să aflu adevărul. Cancerul se vindecă? Există vreo posibilitate pe care să nu o fi putut accepta? În momentul în care tatăl meu a făcut cancer, am dat foarte mulți bani, multe miliarde, pe tratatamente experimentale. Din păcate, a murit și eu nu m-am ales cu nicio altă lecție decât să pun întrebări. 

Întrebările pe care mi le-am pus au fost că: mi-ați zis că există remisie la tumorile astea. Mi s-a spus că există o remisie care e atât de mică, dar care, atunci când ești în șoc din cauza diagnosticului, pentru tine sau pentru cineva drag nu vezi detaliile astea. Dar, de fapt, nu pusesem întrebarea potrivită și anume "în urma tratamentelor voastre a supraviețuit cineva?".

Era un sentiment de neputință",  a spus dr. Crina Vereș, în cadrul emisiunii Ultrapsihologie de la DC MEDICAL și DC NEWS.

Vezi și: Demența și AVC-ul au depășit bolile cardiace. Afecțiunile neurologice, pe primul loc la mortalitate

Pacient oncologic, emoții - FOTO: Freepik@ufabizphoto

Diagnosticată cu cancer

"La foarte scurt timp, am descoperit că eram și însărcinată și brusc mi s-a pus un diagnostic de leucemie. Picam pe stradă și nu înțelegeam ce se întâmplă. Eram în doliu după tata și aveam un sentiment de vinovăție pentru că îl obligasem să ia citostatice, să facă tratamente și nu ar fi vrut și m-am trezit într-o situație delicată. 

Norocul a fost să întâlnesc o profesoară de la Facultatea de Medicină și mi-a zis: "Nu îți face griji. O femeie care este și însărcinată și are cancer, corpul se ocupă de sarcină și anulează cancerul".

Realitatea a fost că până la finalul sarcinii mi-a dispărut și leucemia. Nu înțelege nimeni cum și ce s-a întâmplat, după care m-am trezit cu cancer de colon. Am rămas, din nou, însărcinată și am zis că corpul se va ocupa de sarcină și va dispărea cancerul. Însă, până la finalul sarcinii, cancerul nu doar că nu a dispărut, ci am ajuns în ocluzie intestinală. 

Vezi și: Peștele care are un conținut ridicat de vitamina D. Cristian Mărgărit: Este un miracol. Include mulți nutrienți

L-am născut pe cel mic, iar eu nu mai aveam tranzit. Pe vremea aceea, nu te investiga nimeni când erai tânăr. Nu te investiga nimeni pentru cancer de colon. Am ajuns la medic în fază terminală, cu metastaze hepatice, aveam metastaze osoase. Mi-au mai dat câteva zile de trăit, moment în care am început să îmi privesc viața în urmă. 

Mă străduiam ca în ultimele zile ale vieții să văd dacă pot să fac ceva prin care să îi ajut pe copii ca să nu facă asta. A ajuns la mine un filmuleț al unui profesor, care explica că noi avem toate genele, inclusiv pentru anumite tipuri de cancer care în mod normal sunt acoperite de proteine și nu pot fi citite decât în condiții speciale. 

Îmi scăpau emoțiile de sub control, comportamentele. De acolo a pornit apropierea de emoții. Omul explica cum noi ne spunem niște povești despre viață și reacționăm la mediu în baza poveștilor. Am învățat cum să folosești energia emoțiilor în favoarea ta. Am devenit foarte alertă la toți stimulii care declanșau emoții reactive și deveneam conștientă",  a mai spus dr. Crina Vereș. 

Vezi mai multe în VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel