Tenisul scade la jumătate riscul de deces, alte sporturi mai puțin

Tenisul pare să fie cel mai bun sport dacă vrei să trăiești mult și bine
Tenisul, badmintonul și tenisul de masă reduc la jumătate riscul de deces din orice cauză, arată un studiu. Efecte asemănătoare, dar mai mici, au și alte sporturi. Iată care:

O echipă de cercetători europeni și australieni a analizat marile studii britanice și scoțiene de sănătate pentru a vedea dacă anumite forme de activitate sportivă au avut beneficii mai mari decât altele.

Ei au examinat asociațiile a șase tipuri diferite de exerciții fizice, cu riscul decesului și cu riscul de deces cauzat de bolile cardiovasculare la 80.306 de persoane, dintre care 54% au fost femei.

Participanții, cu vârsta cuprinsă între 30 și 98 de ani, au fost urmăriți, în medie, 9 ani. În această perioadă, 8.790 de persoane au decedat, 1.909 dintre ele - cauze cardiovasculare.

Mortalitatea din orice cauză, redusă

Cercetătorii au constatat că sporturile cu rachetă au fost asociate cu cea mai mare scădere (47%) a riscului de deces din orice cauză, urmate de înot (28%), aerobic (27%) și ciclism (15%). Celelalte două activități luate în considerare, alergarea și fotbalul, nu au fost asociate cu o scădere semnificativă a riscului de deces.

Ei au descoperit, de asemenea, reduceri semnificative ale mortalității din cauze cardiovasculare pentru sporturile cu rachetă (cu 56%), înot (41%) și aerobic (36%), dar nu pentru ciclism, alergare sau fotbal.

Sporturile cu rachetă, precum tenisul, badmintonul sau tenisul de masă, dar și înotul sau aerobicul implică atât partea superioară a corpului cât și cea inferioră în exerciții viguroase, ceea ce face ca inima să muncească mai mult.

Datele au arătat că indiferent activitățile alese, cu cât mai mult sport făceau participanții cu atât riscul lor de deces scădea mai mult.

Acest studiu, publicat în noiembrie 2016, de către British Journal of Sports Medicine, nu s-a uitat și la mersul pe jos, ceea ce s-a dovedit deja că reduce riscul bolilor cardiovasculare și al altor afecțiuni cronice. Cu toate acestea, indică faptul că sporturile cu rachete, care sunt mai puțin studiate, pot avea beneficii semnificative. Poate că e timpul să-ți iei o rachetă și să mergi la terenul de tenis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel