TELMISARTANUM + AMLODIPINUM - prospect

Foto: Pixabay
TELMISARTANUM + AMLODIPINUM - prospect. Acțiune: Telmisartan: antihipertensiv, antagonist al receptorilor AT-1 pentru angiotensina II. Amlodipină: antihipertensiv, blocant al canalelor de calciu.

TELMISARTANUM + AMLODIPINUM - prospect

Denumire comercială: TWYNSTA

Formă: comprimate filmate

Indicații: tratamentul hipertensiunii arteriale esenţiale, la pacienţii a căror tensiune arterială nu este controlată adecvat cu telmisartan sau amlodipină, administrate în monoterapie.

Contraindicații: Al doilea şi al treilea trimestru de sarcină. Alăptare. Insuficiență hepatică severă şi obstrucţie biliară. Datorită amlodipinei, este contraindicat la pacienţii cu şoc cardiogen, infarct miocardic acut (în primele 4 săptămâni), angină pectorală instabilă.

Atenție: Poate determina, mai ales la începutul trat., hipotensiune arterială ortostatică, în special la pacienţii cu hipovolemie sau depleţie de sodiu, sau la cei cu ic congestivă severă sau boli renale subiacente. Nu se recomandă în insuficiență renală severă şi la pacienţii cu hiperaldosteronism primar. Poate produce hiperpotasemie.

Reacții adverse: Frecvente: ameţeli, cefalee; edeme; oboseală. Mai puţin frecvente: hiperpotasemie; scăderea libidoului; ameţeli ortostatice, letargie, parestezii, hipoestezie; vertij; palpitaţii, tahicardie; hipotensiune, hipotensiune ortostatică; dispenee, tuse; greaţă, vărsături, dispepsie, diaree, constipaţie, xerostomie, durere abdominală în etajul superior; erupţie cutanată tranzitorie; spasme musculare, durere la nivelul extremităţilor, durere la nivelul spatelui; disfuncţie erectilă; polakiurie; astenie; creşterea creatininemiei, creşterea acidului uric sanguin, creşterea concentraţiei plasmatice a gama glutamil transferazei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel