Te speli pe dinți imediat după masă? Medic: "Ai procedat TOTAL greșit până acum"

Periajul imediat după masă poate dăuna dinților.

După cum probabil știm, spălarea dinților este una dintre cele mai importante componente ale rutinei de igienă orală. Îndepărtează particulele alimentare, bacteriile și placa de pe suprafața dinților și a gingiilor, menținând gura curată și sănătoasă.

Medicul stomatolog Adrian Mina spune că acest obicei de a ne spăla pe dinți imediat după masă nu este tocmai unul sănătos.

"Te speli pe dinţi imediat după masă. Este tentant uneori să te speli pe dinţi imediat după o masă. Bineînţeles, e mai bine aşa decât să nu te speli deloc. Recomand însă ca periajul să se efectueze la cel puţin 15-20 de minute după masă. Imediat după, avem acid în interiorul cavităţii orale. Acid pe care, prin spălatul dinţilor, îl ajutăm de fapt să erodeze smalţul. Aşa că e bine să aşteptăm ca saliva să îşi facă treaba şi să elimine resturile acide înainte de a peria.", recomandă medicul Adrian Mina. 

Este important de reținut că spălarea dinților imediat după ce am mâncat poate avea, în unele cazuri, un efect negativ asupra smalțului dinților. Dacă am consumat ceva acid, ar trebui să evităm să ne spălăm dinții în următoarele minute.

Alimentele care conțin acid citric, cum ar fi portocalele și lămâile, pot înmuia smalțul dinților pentru o perioadă de timp, iar periajul prea devreme după ce le-am mâncat poate deteriora smalțul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel