Te simți mai tânăr ca-n buletin? Ce zice creierul
25 Martie 2019, 23:39

Caloriile reduse aduc beneficii sănătății  FOTO: pexels.com
Sentimentul că ești mai tânăr decât vârsta din buletin ar putea semnala un creier mai tânăr, sugerează un studiu din Coreea de Sud.

Oamenii care se simt mai tineri decât vârsta pe care o au ar putea ajuta creierul să îmbătrânească mai greu. Este concluzia unui mic studiu publicat online, vara trecută, de către Frontiers in Aging Neuroscience, citată de health.harvard.edu.

Cercetătorii de la Universitatea din Seul, Coreea de Sud au analizat scanările creierului de la 68 de seniori sănătoși, cu vârste cuprinse între 59 și 84 de ani, și au măsurat volumul de substanță gri din diferite regiuni. Apoi le-au adresat mai multe întrebări ca să determine dacă subiecții s-au simțit mai vârstnici sau mai tineri decât vârsta pe care o au. Le-au analizat abilitățile cognitive și percepțiile asupra sănătății generale.

Rezultate mai bune la testele de memorie

„Cercetătorii au comparat rezultatele sondajului cu scanarea creierului. Ei au descoperit că persoanele care s-au simțit mai tinere decât vârsta lor au obținut rezultate mai ridicate la testele de memorie, s-au considerat ca fiind sănătoase și au fost mai puțin probabil să aibă simptome de depresie. Oamenii din acest grup aveau, de asemenea, mai multă substanță cenușie în anumite regiuni ale creierului, un model tipic pentru creierele tinere", se arată pe health.harvard.edu.

Specialiștii coreeni susțin că este nevoie de mai multe cercetări ca să explice rezultatele descoperite.

„Este posibil ca efectul îmbătrânirii creierului să influențeze conștientizarea schimbării legate de vârstă mai direct decât o simplă apreciere a sănătății fizice, așa cum se vede din rezultatul nostru", se arată în studiu.

Cercetarea poate fi consultată AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Coșmarurile, asociate cu demența. Cine este mai predispus
Forma corpului, element pentru diagnosticarea unor boli. Femeile, în atenția medicilor

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?