Tătaru: Depinde de noi să nu avem o creștere exponențială a cazurilor de COVID-19

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că evoluția pandemiei COVID-19 în România depinde de fiecare cetățean.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, la ieșirea de la ședința CNSU, că stopara creșerii numărului de cazuri depinde de fiecare român în parte și de modul în care sunt respectate regulile de protecție sanitară în România.

„Țin să menționez în continuare trendul ascendent pe care ne aflăm. (...) De menționat regulile, care rămân aceleași: portul măștii, distanțare, dezinfectant. Avem o viață activă, vrem să rămânem cu o viață activă. Creșterea numărului de cazuri duce și la creșterea acelui indice cumulat la 14 zile, raportat la mia de locuitori. Evoluția, cu creșterea de cazuri noi, duce și la restricții. Depinde doar de noi, de fiecare în parte, de respectarea acestor precauții și reguli, pentru a avea o creștere limitată și nu exponențială”, a declarat Nelu Tătaru, marți, la Palatul Victoria.

Ministrul a spus că o creștere exponențială înseamnă „forțarea” sistemului medical, înseamnă cazuri multe în terapie intensivă, înseamnă aglomerarea Unităților de Primiri Urgențe.

„În acest sens, în următoarea perioadă, vom avea și modificări pe care să le aducem prin ordin de ministru și ordonanțe de urgență, la nivelul Legii 136, adaptând monitorizarea tratamentului și evaluarea cazurilor asimptomatice, ușor simptomatice sau simptomatice cu comorbidități. Zilele următoare vom avea puse și aceste măsuri, după discuțiile cu grupul tehnico-științific, în evaluarea pacienților. Rămâne și ține doar de noi să gestionăm această pandemie și, repet ce am spus în mai multe rânduri, această pandemie se tranșează în pre-spital, nu în spital”, a arătat Nelu Tătaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel