Tânărul ars transferat în Belgia, șanse de 50%
02 noi 2018, 10:57

Tânărul ars în urma unei deflagraţii produsă miercuri într-un apartament din Piatra Neamţ, care a fost transferat joi cu un avion al Ministerului Apărării la o clinică din Belgia, are 50% șanse de supraviețuire. El va fi operat cel mai probabil luni. 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri, la Sibiu, că tânărul ars în urma unei deflagrații produsă miercuri într-un apartament din Piatra Neamţ, transferat cu un avion al Ministerului Apărării Naționale la un spital în Belgia, are 50% şanse de supravieţuire, neputând fi încă operat, din cauză faptului că starea sa este foarte gravă.

Șanse de supraviețuire de 50%

„Acum cinci minute am primit ultimul raport. (...) Este 50 - 50, adică şansele. Nu a putut fi operat, doar curăţate plăgile, pentru că starea lui este încă foarte gravă. Dar medicul care îl ţine sub observaţie este optimist în ceea ce-l priveşte, deşi starea lui este foarte gravă", a spus Sorina Pintea.

Tânărul va fi operat, cel mai probabil, luni. 

Tânărul în vârstă de 21 a fost transferat la un spital din Belgia, cu arsuri pe 75% din suprafaţa corpului în urma unei explozii, urmată de un incendiu, într-un apartament de la etajul trei al unui bloc din Piatra Neamţ, care a avut loc miercuri.

În urma deflagrației, patru persoane au fost rănite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?