Sylvia Hoișie, care a lucrat la dezvoltarea Polidinului, se va vaccina împotriva COVID: sunt sigură că e bine făcut

Vaccin   FOTO: pixabay
Sylvia Hoișie, cunoscută ca „mama Polidinului”, spune că se va vaccina împotriva COVID-19, când va fi disponibil vaccinul.

Sylvia Hoișie, care a lucrat în echipa de cercetători ce a dezvoltat acest imunomodulator (Polidin) în anii '60, spune că se va vaccina împotriva COVID-19 și este convinsă că vaccinurile care urmează să primească aprobare pentru a fi puse pe piață sunt sigure. 
„Dacă îl voi obține, sigur că îl voi face. Nu numai eu, ci toată familia mea. Eu am încredere în vaccin. Cred că cei care au cercetat – și ce nu se putea cerceta în scurt timp pe om au cercetat pe animale – au avut rezultate benefice. Și nu cred că este dăunător oamenilor în vârstă, nimănui nu-i e dăunător. Sigur, ca orice vaccin, poate da niște reacții, dar sunt atât de mici față de beneficii”, a spus Sylvia Hoișie, care are 93 de ani..
„Febra este foarte mică și chiar dacă există febră, nu e nimic. Un pic de roșeață, o ușoară durere, dar și la o simplă injecție poți să faci reacții care nu sunt dăunătoare”, a adăugat ea.
Hoișie mai spune că, deși vaccinul a fost făcut foarte repede, e convinsă că este sigur. „Suntem în secolul 21. Cu aparatura de acum, sunt sigură că vaccinul e bine făcut. Nu e perioada anilor 50-60, este perioada 2020. Sunt sigură că e bun. Mai ales, cei care l-au făcut, companiile care au făcut cele 3-4 vaccinuri care sunt date pentru a obține documentația sunt bine controlate, nu numai în America, ci și în Uniunea Europeană”, a spus Hoișie, arată Digi24.
„Suntem în 2020, când se pregătesc călătorii pe Lună, se fac atâtea lucruri noi, cum putem crede că nu se poate face? Se poate. Mai durează mult obținerea documentelor, dreptul de a-l folosi”, a adăugat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel