SUUMC, despre medicul care s-a sustras internării: Nu este angajatul unităţii noastre

Medic
SUUMC face precizări cu privire la medicul care s-a sustras internării și spune că nu este angajat al acestei unități medicale.

Spitalul Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC) face precizări cu privire la cazul medicului care a refuzat internarea. Medicul de la Buzău a fost prezentat în mass media ca find angajat al SUUMC. „Urmare a informațiilor publicate în mass media având ca subiect relatarea unui incident în care a fost implicat «un medic de la Spitalul Militar din Bucureşti, infectat cu coronavirus, care s-a împotrivit iniţial internării iar ulterior, a fost preluat de la locuința socrilor săi, din localitatea buzoiană Potoceni, şi dus, sub escortă, la spitalul Victor Babeș din București», Spitalul Universitar de Urgență Militar Central «Dr. Carol Davila», face următoarele precizări, absolut necesare în contextul în care acest subiect aduce atingere imaginii instituției și, implicit a profilului angajaților unității noastre: medicul Aurelian Virgiliu Marius nu este angajatul unităţii noastre; Aurelian Virgiliu Marius este medic civil, angajat al Institutului  Clinic Fundeni Bucureşti”, se precizează într-un comunicat de presă al SUUMC.

De asemeena, se mai arată că în data de 01.02.2020, medicul a fost repartizat în calitate de rezident în specialitatea Ortopedie şi Traumatologie, pentru îndrumare metodologică, sub coordonarea domnului Prof. Barbilian Adrian Gheorghe, privind pregătirea în specialitate prin efectuarea tuturor stagiilor prevăzute în programa analitică, conform Îndrumării Metodologice emisă de către Ministerul Sănătăţii nr. 6387/1/10.02.2020;

„Testarea la care acesta a fost supus face parte din protocolul intern privind prevenirea infectării personalului care îşi desfăşoară activitatea în SUUMC cu virusul SARS-CoV-2”, mai arată SUUMC.

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel