SUUB: Personalul chirurgical a fost instruit pentru utilizarea echipamentelor medicale

Spitalul Universitar de Urgență  București. Foto: DC Medical
Spitalul Universitar de Urgență București – SUUB - precizează că în trimestrul al patrulea al anului trecut s-au derulat activități de prezentare și instruire a personalului medical de profil chirurgical, inclusiv ortopedie, pentru utilizarea echipamentelor medicale.

Precizarea SUUB vine în contextul în care deputatul Emanuel Ungureanu a semnalat că la Spitalul Universitar s-ar operat în patru săli din noul blocul operator, timp de 30 de zile, fără ca personalul medical să fie instruit cu privire la modul în care trebuie folosită aparatura, el solicitând ministrului Sănătății să trimită Corpul de control la această unitate medicală și să îl demită pe managerul SUUB.

„La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) (...) s-a operat în 4 săli din noul blocul operator, timp de 30 de zile, fără ca personalul medical să fie instruit cu privire la modul în care trebuie folosită aparatura din sălile de operaţie. După nenorocirea de la Spitalul Floreasca, Adriana Nica, managerul de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, s-a apucat să se acopere de hârtii pentru a ascunde o greşeală care ar fi putut costa vieţi! Din graba de a anunţa o mare realizare la televizor, managerul a pus în real pericol viaţa mai multor bolnavi”, a scris miercuri, pe Facebook, deputatul.

Replica SUUB: au fost instruiți!

„În trimestrul IV al anului 2019, în funcție de graficul de livrare și instalare a echipamentelor medicale, s-au derulat și activități de prezentare și instruire a personalului medical de profil chirurgical, inclusiv ortopedie, pentru utilizarea acestora, dovada fiind toate procesele verbale care au fost întocmite cu această ocazie și unde asistentele coordonatoare și personalul Blocului Operator au semnat. În cursul lunii decembrie s-a insistat ca, în perioadele libere din timpul programului de lucru, întreg personalul medical responsabil să vină în Blocul Operator ca să amenajeze, să cunoască și să pregătească utilizarea sălilor de operație în funcție de specificul fiecare specialități chirurgicale", arată Biroul de presă al SUUB.

Reprezentanții Spitalului Universitar spun că toate acestea s-au desfășurat sub supravegherea strictă a asistentei medicale coordonatoare pe specialități, care a și semnat procesul verbal de instruire alături de alți medici și asistenți ai secțiilor chirurgicale. Totodată, arată aceștia, în Blocul Operator Central, în luna decembrie, s-au folosit sălile cu profil de chirurgie generală, neurochirurgie, chirurgie cardiovasculară, precum și cele cu profil de urgență.

„Conform planificării agreate cu șefii secțiilor Ortopedie - Traumatologie I și II, încă din a doua parte a lunii decembrie, aceștia trebuiau să organizeze transferul activității în Blocul Operator Central, lucru ce nu s-a întâmplat și a fost reprogramat pentru luna ianuarie 2020", mai arată Biroul de Presă al SUUB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel