Caracterizate de lipsa unui...
Roșiile sunt un superaliment care oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate. Unele studii au sugerat că, consumul de roșii ar putea proteja împotriva diferitelor boli, inclusiv boli de inimă și cancer.
Așadar, savurarea unui castron delicios de supă de roșii nu este doar un deliciu pentru gustul dvs., ci este, de asemenea, o modalitate de a da un impuls corpului și imunității.
Iată 5 beneficii ale supei de roșii pentru sănătate:
1. Bogată în antioxidanți
Antioxidanții sunt un compus esențial de care are nevoie un corp uman. Ei ajută la neutralizarea efectelor nocive ale stresului oxidativ care apar atunci când moleculele care dăunează celulelor, numite radicali liberi, atacă sistemul imunitar. Puteți obține o doză sănătoasă de diferite tipuri de antioxidanți, inclusiv licopen, flavonoide și vitamine C și E, printre atâtea altele, din consumul de supă de roșii. Obținerea unui ajutor constant de antioxidanți din dieta zilnică a fost legată de scăderea riscului de cancer și boli asociate inflamației, cum ar fi obezitatea și bolile cardiovasculare. Cercetările au descoperit, de asemenea, că proprietățile antioxidante ale vitaminei C și ale flavonoidelor ar putea ajuta la prevenirea apariției diabetului de tip 2, a bolilor de inimă și a bolilor cerebrale. Vitamina E acționează ca un impuls pentru a crește efectele antioxidante ale vitaminei C.
2. Luptă împotriva cancerului
Roșiile au fost studiate amănunțit în raport cu proprietățile lor de combatere a cancerului, mai ales că au un conținut ridicat de licopen. S-a dovedit că sunt cele mai eficiente în combaterea cancerului de prostată și de sân. Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer întâlnit în întreaga lume (legat în primul rând de cancerul pulmonar), iar cancerul de prostată este a cincea cauză principală de decese cauzate de cancer la nivel global. Este al doilea cancer cel mai diagnosticat în rândul bărbaților. Roșiile sunt, de asemenea, bogate în carotenoizi, în special cele cum ar fi alfa carotenoidul, beta carotenoidul și licopenul. Un aport ridicat de carotenoizi a fost asociat cu o reducere a riscului de cancer mamar cu până la 28%. Mai multe studii au descoperit legături directe între aportul ridicat de licopen, în special de la roșiile fierte, la un risc redus de cancer de prostată. Cercetătorii postulează că licopenul poate induce moartea celulelor canceroase sau poate încetini rata de creștere a tumorilor, un proces numit anti-angiogeneză.
Citește continuarea pe SPECTACOLA.RO.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...