SUMATRIPTANUM - prospect

Foto: Pixabay
SUMATRIPTANUM - prospect. Acțiune: Antimigrenos; agonist selectiv al receptorilor vasculari 5-HT1, determinând vasoconstricţia arterelor craniene.

SUMATRIPTANUM - prospect

Denumire comercială: IMIGRAN, SUMACTA, XIBIMER

Forma: capsule

Indicații: calmarea rapidă a atacurilor de migrenă cu sau fără aură. Nu se va folosi profilactic.

Contraindicații: Hipersensibilitate. Afecţiuni vasculare periferice; semne şi simptome  de afecţiuni cardiace ischemice; antecedente de AVC sau atacuri ischemice tranzitorii, insuficiență hepatică severă sau hipertensiune necontrolată, cardiopatie ischemică dureroasă, infarct miocardic în antecedente, angină Prinzmetal. Tratamentul migrenei hemiplegice, bazilare sau oftalmoplegice. Asocierea cu metisergidă, ergotamină sau IMAO - inhibitori de monoaminooxidază. Copii. Pacienţii > 65 de ani.

Atenție: Dureri şi tensiune toracică. În cazul în care aceste simptome sugerează o afecţiune cardiacă ischemică se va face evaluarea pacientului. Somnolenţa poate fi rezultatul migrenei sau al trat. cu sumatriptan. Pacienţi cu hipertensiune controlată sau insuficiență renală sau insuficință hepatică. Sarcină. Alăptare. Şoferi şi activităţi de precizie. 

Reacții adverse: Senzaţie de parestezie, căldură, presiune sau greutate în orice parte a corpului, eritem, ameţeală şi senzaţie de slăbiciune, oboseală şi somnolenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel